Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Eldorado Gold: Δεν φεύγουμε από Ελλάδα αφού η κυβέρνηση μας έδωσε τις άδειες

Οι Καναδοί κάνουν λόγο για προσωρινή αναβολή της απόφασης να κλείσουν τα χρυσωρυχείαΑποτέλεσμα εικόνας για Eldorado Gold:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο με το υπουργείο Ενέργειας» - Ευχαριστούν την κυβέρνηση που την προηγούμενη εβδομάδα τους έδωσε τις άδειες που ζητούσαν για τα έργα στην Ολυμπιάδα

Την απόφαση να μην αποχωρήσει από την Ελλάδα, ανακοίνωσε η καναδική εταιρεία Eldorado Gold δηλώνοντας ότι θα συνεχιστούν οι εργασίες εξόρυξης χρυσού στα μεταλλεία Κασσάνδρας, (που αποτελούνται από τα υποέργα των Σκουριών, της Ολυμπιάδας και το μεταλλείο στο Στρατώνι).


Στην ανακοίνωση της εταιρείας Eldorado επισημαίνεται ότι η απόφαση να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός (θυγατρική της Eldorado) ελήφθη αφού η ελληνική κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσαν «μια σειρά αδειών ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό».
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος» σχολίασε σε δήλωσή του ο Geroge Burns, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold.
Παρά τη δημόσια ρητορική στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Καρανίκας, σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, που έστειλε στα...τσακίδια τους επενδυτές της Eldorado, αλλά και τις τοποθετήσεις μιας σειράς υπουργών -από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη- που διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι αυτά που ζητούν τα στελέχη της Eldorado δεν μπορούν να ικανοποιηθούν χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία, με τις δηλώσεις τους οι Καναδοί αποκάλυψαν ότι η κυβέρνηση ικανοποίησε τα αιτήματά τους...

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν την απόφαση της Eldorado Group οι εργαζόμενοι της εταιρείας που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ελληνικός Χρυσός στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και χειροκρότησαν τον George Burns, πρόεδρο της εταιρείας:

http://www.protothema.gr

Διαβάστε την ανακοίνωση της καναδικής εταιρείας με τίτλο: «Η Eldorado Gold ξεκινά εποικοδομητικό διάλογο με την Ελληνική Κυβέρνηση»


«Η Eldorado Gold Corporation ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε εποικοδομητικό διάλογο με τοΥπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με αντικείμενο την ανάπτυξη της επένδυσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, της θυγατρικής της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.».

Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που αποτελούνται από τα υποέργα των Σκουριών, της Ολυμπιάδας και το μεταλλείο στο Στρατώνι, έχουν αδειοδοτηθεί το 2011 από το Ελληνικό Κράτος βάσει μίας ενιαίας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, σχολίασε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ΥΠΕΝ. Πέραν αυτού, την προηγούμενη εβδομάδα το ΥΠΕΝ εξέδωσε μια σειρά αδειών ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό. Σαν αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, έχουμε αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της απόφασής μας να θέσουμε τα έργα μας στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης”.

Ο κ. Burns συμπέρανε: “Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τα έργα μας σε καθεστώς συντήρησης και να λάβουμε άμεσα νομικά μέτρα για να προστατέψουμε την Εταιρεία και τα δικαιώματά μας στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ο διάλογος με το ΥΠΕΝ αποδειχθεί ανεπιτυχής. Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η διαδικασία της διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την Ελληνική Κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών"».

Διευθύνων σύμβουλος Ελληνικός Χρυσός: Πήραμε τις άδειες...


Μιλώντας στους μεταλλωρύχους που κατέβηκαν στην Αθήνα όπο πραγματοποίησαν συλλαλητήριο, ο Δημήτρης Δημητριάδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, τόνισε: «Πήραμε τις άδειες για την Ολυμπιάδα, πιστεύουμε θα πάρουμε και την άδεια για τις Σκουριές. Μένουμε πιστοί στο επενδυτικό πρόγραμμα που έχουμε. Θέλουμε να φτιάξουμε και το εργοστάσιο στον Μαντέμ Λάκο για να ολοκληρωθεί και να δώσει ζωή το έργο σε όλη την περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου