Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Πύδνας- Κολινδρού για την κατάργηση της Τράπεζας Πειραιώς στον Κολινδρό


Αποτέλεσμα εικόνας για υποκατάστημα Πειραιώς στον Κολινδρό,

Κύριε Διευθυντά,
Η πρόθεσή σας να καταργήσετε το υποκατάστημα Πειραιώς στον Κολινδρό, αναιρώντας έτσι προηγούμενη απόφασή σας με την οποία λειτουργούσε έως τώρα δύο έστω μέρες- αν και μας είχατε διαβεβαιώσει για τρεις- αποτελεί για μας δυσάρεστη έκπληξη και συγχρόνως έκτυπο δείγμα ασυνέπειας και έλλειψης κοινωνικής ευαισθησίας εκ μέρους σας.
Πρόκειται για μια απόφαση ακατανόητη, σκληρή  και άδικη, καθώς το κατάστημα αυτό είναι το μοναδικό που εξυπηρετεί τους κατοίκους στις τραπεζικές τους συναλλαγές. Άλλωστε είναι γνωστό πως πολύ ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν πρόσβαση στα συστήματα της νέας τεχνολογίας (κάρτες αναλήψεων, e-Baking..) και πως γι΄ αυτούς είναι δύσκολες, χρονοβόρες και οικονομικά ασύμφορες οι μετακινήσεις του σε άλλα μέρη. Εξάλλου πιστεύουμε πως είναι οικονομικά βιώσιμη η λειτουργία του, καθώς εξυπηρετεί πολύ κόσμο, ο οποίος εμπιστεύεται εδώ και πολλές δεκαετίες τις καταθέσεις του αποκλειστικά στο εν λόγω κατάστημα. Σας υπενθυμίζω επίσης πως ο Δήμος μας συνολικά χρησιμοποιεί τα καταστήματα της τράπεζάς σας για όλες τις οικονομικές του κινήσεις και είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του.
Εξάλλου, δεν είναι δυνατόν την ώρα που ο η Δημοτική Αρχή καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας και τη συγκράτηση του πληθυσμού στις εστίες τους, εσείς με τις αποφάσεις σας να απογυμνώνετε ιστορικές κωμοπόλεις από υπηρεσίες, που όχι μόνο εξυπηρετούν του πολίτες, αλλά και αποτελούν σταθερές στο να παραμείνει η περιοχή μας ζωντανή και ακμαία. Είναι πράγματι αδιανόητο να σχεδιάζονται αποφάσεις από τον αθηναϊκό «μινώταυρο», ερήμην των τοπικών κοινωνιών, που αποτελούν στην πράξη ενέργειες απίσχνανσης της περιφέρειας, αντί με την πολιτική τους να ενισχύουν τα κίνητρα παραμονής και μετεγκατάστασης σε κρίσιμες περιοχές της.                                                


   Επειδή νομίζουμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνέχιση – έστω δύο ημερών- της λειτουργίας του καταστήματός σας στον Κολινδρό και επειδή δεν είναι δυνατό όλα να σταθμίζονται με στενά οικονομικά κριτήρια που υπακούουν στο βωμό της όποιας «ορθολογιστικής» περιοριστικής πολιτικής, παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας αυτή που πλήττει ένα σημαντικό μέρος των συνδημοτών μας. Διαφορετικά θα σταθμίσουμε και εμείς ως δήμος συνολικά τις σχέσεις σας με την τράπεζά σας και θα αποσύρουμε τις καταθέσεις μας. Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε στο εύλογο αίτημά μας για τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Κολινδρό, αναμένουμε την απάντησή σας.
                                                      Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού


                                                      Ευάγγελος Β. Λαγδάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου