Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ECOMOBILITY & FREE MOBILITYΕνεργοποίηση  των μαθητών για την  αλλαγή συμπεριφορών μετακίνησης στις πόλεις!


Κορυφαία στιγμή και ταυτόχρονα επίλογο για τις εκστρατείες ECOMOBILITY & FREE MOBILITY, στις οποίες εμπνευστής – διοργανωτής είναι το ECOCITY, ενώ συνδιοργανωτής ο Δήμος Κατερίνης αποτέλεσε η εκδήλωση, η οποία  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο Συνεδριακό Κέντρο (παρουσία εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών, Φορέων και Πολιτών), για τις παρουσιάσεις των εργασιών των ομάδων μαθητών της περιοχής μας.

Το χαιρετισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη μετέφερε κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας, ο οποίος επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Κατερίνης πρωταγωνιστεί και συμμετέχει ενεργά στη μεγαλύτερη συστράτευση που γίνεται στη χώρα μας, για την ευαισθητοποίηση των νέων και την αλλαγή συμπεριφορών μετακίνησης στις πόλεις της χώρας. Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές των σχολείων για τις ενδιαφέρουσες προτάσεις τους, τις οποίες να είναι βέβαιοι ότι θα αξιοποιήσουμε και θα δραστηριοποιηθούμε προς την κατεύθυνση υλοποίησης και αξιοποίησής τους από την τοπική κοινωνία».
Οι προτάσεις των μαθητών

Ειδικότερα μέσα από το μήνυμα: «Οι Μαθητές Ερευνούν, οι Πόλεις Ενημερώνονται, η Κοινωνία Ευαισθητοποιείται» οι μαθητές του Γυμνασίου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ», του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Κατερίνης (Πρώην ΤΕΕ ΕΑ Κατερίνης) παρουσίασαν τις εργασίες τους και διατύπωσαν ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις γύρω από το θεματικό πεδίο των εκστρατειών.


Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του Γυμνασίου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ» εστίασαν την εργασία τους σε ζητήματα μετακίνησης στην πόλη και ευρύτερα, πρότειναν τη δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων, καθώς και τη λειτουργία ενός οικολογικού λεωφορείου, το οποίο θα συνδέει το σύνολο των τουριστικών προορισμών της Πιερίας.

Οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) επικεντρώθηκαν στην ανάγκη εξοπλισμού με όργανα για ΑμεΑ των παιδικών χαρών, ενώ οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Κατερίνης (Πρώην ΤΕΕ ΕΑ Κατερίνης), στην προβολή video με πρωταγωνιστές τους ίδιους και τα προβλήματα κατά τις μετακινήσεις τους στην πόλη.


Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, Θάνος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο Κατερίνης για την άρτια συνεργασία, τα σχολεία για τις εξαιρετικές προτάσεις τους, ενώ πέρα από τη μετακίνηση, τις υποδομές και τα κτίρια, επικέντρωσε τις αναφορές του «στην ανάγκη στην καθημερινότητά μας, τα ζητήματα προσβασιμότητας να μας αφορούν όλους»  τονίζοντας «την ανάγκη ισότητας και ελευθερίας».


Αξιολογητές των εργασιών που παρουσιάστηκαν ήταν ο αντιδήμαρχος Νίκος Παπαζιώγας, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κατανάς, ο Διοικητής της Τροχαίας Γεώργιος Πουτουρίδης, η Μυράντα Παππά (υπεύθυνη Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της ΔΙΔΕ Πιερίας) και η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Τσαχουρίδου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή επαίνων σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εμπλεκόμενους με την εκστρατεία, καθώς και με την ευχή να προχωρήσουν ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες για αλλαγή εικόνας, θέσεων και, κυρίως, συμπεριφορών σε ζητήματα μετακίνησης και προσβασιμότητας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου