Η
χημικός Σβετλάνα Συνοδινού με τους εκπαιδευόμενους και τις
εκπαιδευόμενες του σχολείου προέβησαν (14/02) στην παρασκευή ευωδιαστής
καραμέλας (caramelization).
Όταν
η ζάχαρη λειώνει στους 160ο C, ακολουθεί μια αλυσίδα από αντιδράσεις
που οδηγούν στην αλλαγή του χρώματος, την απελευθέρωση αρώματος στην
βελτίωση που επέρχεται με την καραμελοποίηση της ζάχαρης καθώς και τις
εναλλακτικές χρήσεις που μπορεί να έχει π.χ. την παρασκευή αντιβηχικού
σιροπιού, τη χρήση της ως γλυκαντικού στον καφέ, το γάλα, τη
ζαχαροπλαστική, τη μαγειρική κ.ά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου