Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας του ΑΣΕΠ - 11.000 μόνιμες προσλήψεις μέσα στο 2019

Αποτέλεσμα εικόνας για μέσω ΑΣΕΠ

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υποσχέθηκε χιλιάδες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.Η ίδια, προανήγγειλε πως θα φέρει στην Βουλή νομοσχεδιο με όλες τις απαραίτητες αλλαγές στον τροπο λειτουργίας του ΑΣΕΠ, υποστηρίζοντας παράλληλα πως αν καταργηθεί ο μνημονιακος κανόνας του 1 προς 5 στο δημόσιο θα ανοίξει ο δρόμος για χιλιάδες νέες προσλήψεις.
Αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του ΑΣΕΠ και περίπου 11.000 νέες προσλήψεις, προανήγγειλε απο το βήμα της βουλης η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου.
Ειδικότερα, υποστήριξε ότι η εφαρμογή του κανόνα 1 προς 1, δίνει τη δυνατότητα για 8.000 προσλήψεις το 2019, ενώ προανήγγειλε και 3.000 προσλήψεις γιατρών το 2020 βάσει ισάριθμων αποχωρήσεων αλλα και νέες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Επίσης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιθυμεί τη διατήρηση του μνημονιακού κανόνα 5 προς 1 στο δημόσιο και ότι επιδίδεται σε μία «ισοπεδωτική αντικυβερνητική πολιτική» σε ότι αφορά τη δημόσια διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου