Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Απόφοιτοι της Σχολής και νυν φοιτητές στις Η.Π.Α. ενημέρωσαν μαθητές της ΑΓΣ για τις σπουδές σε αμερικανικά πανεπιστήμια


«Λάμψη» 18… «καρατίων» έδωσαν στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ισάριθμοι απόφοιτοί της, οι οποίοι πλέον είναι φοιτητές σε διακεκριμένα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. Οι 18 απόφοιτοι του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου της Σχολής, αποδέχθηκαν την πρόταση του τμήματος Student Services και επισκέφτηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου 2018 τους γνώριμους -σε αυτούς- χώρους της Σχολής. 
Συναντήθηκαν στη βιβλιοθήκη «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή» με μαθητές και των τριών τάξεων του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ. Μίλησαν μαζί τους για τις γνώσεις που έλαβαν από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και πως αυτές αποτέλεσαν στέρεο υπόβαθρο για να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις των αμερικανικών πανεπιστημίων.
«Μου φάνηκαν πραγματικά πολύ χρήσιμες στο πανεπιστήμιο όλες οι γνώσεις που έλαβα στα θρανία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Μπουφίδης, ο οποίος σπουδάζει μηχανολόγος μηχανικός στο ξακουστό WPI. «Αντιλήφθηκα ότι πολλά από τα εισαγωγικά μαθήματα του πανεπιστημίου, τα είδα διδαχθεί στην ΑΓΣ. Αισθάνθηκα ότι είχα ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σύγκριση με συμφοιτητές μου από άλλες χώρες», πρόσθεσε.
Οι μαθητές των δύο λυκείων –πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα της Σχολής ‘Study USA’ και προετοιμάζονται για τα Αμερικανικά πανεπιστήμια- τους ρώτησαν για τις ακαδημαϊκές σπουδές στις Η.Π.Α. και την εκεί φοιτητική ζωή.
«Πρέπει να γνωρίζετε ότι το πρώτο έτος έχει κάποιες σχετικές δυσκολίες, αλλά η κατάσταση βελτιώνεται διαρκώς. Υπάρχει αρκετό

διάβασμα», είπαν οι φοιτητές στους μαθητές των λυκείων. Με την ευκαιρία, τους ξεκαθάρισαν ότι τα Αμερικανικά πανεπιστήμια λειτουργούν σε διαφορετική βάση από τα ελληνικά καθώς υπάρχουν απουσίες, η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική και υπάρχουν πολλές εργασίες και διάβασμα«Οι καθηγητές είναι φιλικοί, υποστηρικτικοί και πάντα διαθέσιμοι για να βοηθήσουν κάποιον φοιτητή. Και γενικότερα, η πλειονότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι πολύ προσιτή και γρήγορα θα βρείτε συμφοιτητές που θα γίνουν πραγματικοί φίλοι σας», πρόσθεσαν και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην προσπάθειά που καταβάλλουν για να γίνουν δεκτοί σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α.
Οι 18 φοιτητές – απόφοιτοι της ΑΓΣ ήταν οι: Γιώργος Αρδαμερινός (WPI), Βασίλης Μπουφίδης (WPI), Τρύφων Μπουκουβίδης (McNeese State/LSU), Δημήτρης Χαβούζης (Davidson College), Γιάννης Δημότσης (Vanderbilt University), Γιώργος Φαλέγκος (Rhodes College), Δέσποινα Γιαπουτζή (WPI), Λούτη Γκιούρα (Rhodes College), Κατερίνα Γκάγκου (U of Richmond), Αθηνά Κατσούλα (WPI), Ελένη Κυτούδη (F&M College), Ελίνα Παράσχου (Rhodes College), Γιώργος Πετρίδης (Gannon University), Κατερίνα Πετρίδου (Union College), Δανάη Ψαραδέλλη (Davidson College), Θεόδωρος Σαρόγλου (Skidmore College), Μαρία Σταμπόλκου (Barry University) και Δημήτρης Τσιακμάκης (WPI). Ως μαθητές εκμεταλλεύτηκαν τη δυνατότητα που τους παρέχει η Αμερικανική
Γεωργική Σχολή για σπουδές στις Η.Π.Α. Συμμετείχαν στο επιτυχημένο πρόγραμμα “Study USA” που υλοποιεί η Σχολή και τα τελευταία έξι χρόνια 42 μαθητές συνέχισαν με υποτροφία τις σπουδές τους στις Η.Π.Α.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα “STUDY USA”
Από την Α’ τάξη του Γενικού Λυκείου όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να συνεχίσουν σε κάποιο Αμερικανικό πανεπιστήμιο δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα Study USA της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη βάση στους βαθμούς, την αγγλική γλώσσα και το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Επίσης, οφείλουν να συμμετέχουν σε λέσχες και να αναπτύσσουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα στην οικοτροφειακή ζωή και τον εθελοντισμό. Στη Β’ τάξη, πρέπει να συνεχίσουν να έχουν καλούς βαθμούς και να ενισχύσουν σημαντικά το επίπεδο της αγγλικής γλώσσας. Έχοντας εξασφαλίσει την επιτυχία στο πρόγραμμα Study USA, στις αρχές της Γ’ τάξης του λυκείου κάνουν αιτήσεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ στα οποία επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Τα πανεπιστήμια κάνουν την επιλογή τους αλλά παράλληλα παρακολουθούν και ενημερώνονται για τους βαθμούς των μαθητών μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου