Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Ρασοευχή Μοναχού στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου


          Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου τελέστηκε η μοναχική κουρά (ρασοευχή) ενός νέου μοναχού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.
          Πρόκειται για τον Μιλτιάδη Ίτσιο, πτυχιούχο της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος σπούδασε και στις Θεολογικές Ακαδημίες Κιέβου και Μόσχας ως υπότροφος του Προγράμματος Διεθνούς Κινητικότητας Erasmus Plus.

          Η μοναχική κουρά τελέστηκε στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου, καθώς ο νέος μοναχός κατάγεται και κατοικεί στο πλησιόχωρο χωριό Λόφος.
          Ο Σεβασμιώτατος έδωσε στον νέο μοναχό το όνομα Ιωάννης, προς τιμή του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου του εκ Πέτρας, ο οποίος μαρτύρησε κατά το Ολοκαύτωμα της Νάουσας το 1822 και τιμάται ιδιαιτέρως στην Ιερά Μονή Πέτρας.
          Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος επισήμανε τη σημασία αφιερώσεως ενός νέου ανθρώπου στον Θεό και στην Εκκλησία, τόνισε ότι η μοναχική κουρά γίνεται μετά από αιώνες «σιωπής» της Ιεράς Μονής, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στον νέο μοναχό Ιωάννη, συνεχάρη τους γονείς και οικείους του για τη χριστιανική αγωγή που του προσέφεραν και υπογράμμισε στο πυκνό εκκλησίασμα τη σημασία της προσελεύσεως ενός κατοίκου της περιοχής στον μοναχισμό.
          Στη μοναχική κουρά συμμετείχαν πολλοί κληρικοί και κάτοικοι της περιοχής, καθώς επίσης καθηγητές και συμφοιτητές, συγγενείς και φίλοι του νέου μοναχού που ήλθαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του Εξωτερικού, όπως ο Πανοσιολ. Ιερομόναχος π. Ιωάννης Ρούμπιν, πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας Αγίου Νικολάου Μόσχας.
          Να σημειωθεί ότι ο νέος μοναχός Ιωάννης θα χειροτονηθεί διάκονος στις 7-1-2019 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Λόφου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου