Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΞΟΧΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ»


Στην όμορφη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που οργάνωσαν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου της Τοπικής Κοινότητας Εξοχής παρευρέθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιώργος Νταντάμης και οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» κα Σημέλα Ελευθεριάδου, κα Τζένη Ηλιοπούλου, κα Χριστίνα Σιδηροπούλου, κα Μαρία Τερζίδου, κ. Γιώργος Τσαχουρίδης και κ. Νίκος Φωτιάδης, το πρωί της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου 2018.
 
Οι μικροί πρωταγωνιστές, με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα θεατρικά δρώμενα που παρουσίασαν μετέφεραν τη  μαγεία των Χριστουγέννων και έστειλαν μηνύματα ειρήνης, ελπίδας και αγάπης, εισπράττοντας το ένθερμο χειροκρότημα γονιών, δασκάλων και όσων  παρακολούθησαν την εκδήλωση.
Ακολούθησε συνάντηση του κ. Νταντάμη με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Βασίλη Μπάτσιου στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Δάσκαλος κ. Διονύσιος Γουλιόπουλος και τα μέλη του συνδυασμού.
Ο κ. Μπάτσιος ενημέρωσε για την υφιστάμενη κατάσταση στο σχολείο τονίζοντας ότι ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν μειώνεται λόγω εγκατάλειψης της υπαίθρου. Αυτή τη στιγμή στα όρια το πρώην Δήμου Ελαφίνας λειτουργούν το 4θέσιο δημοτικό Σχολείο Εξοχής – Ελάφου, το μονοθέσιο στην Τ.Κ. Καταλωνίων και το 3θέσιο στην Τ.Κ. Παλαιού Κεραμιδίου. Αντίστοιχα, λειτουργούν 3 μονοθέσια νηπιαγωγεία στην Εξοχή, τα Καταλώνια και το Π. Κεραμίδι. Υπάρχει πρόταση, την οποία στηρίζουν οι εκπαιδευτικοί για τη δημιουργία ενός ενιαίου 6θέσιου δημοτικού σχολείου οι τάξεις των οποίων θα μοιράζονται σε δύο σχολεία, της Εξοχής και του Π. Κεραμιδίου. Επίσης, υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω εξοπλισμό υποστηρικτικό στη μαθησιακή διαδικασία. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε την ανάγκη συντήρησης των κτιρίων και αντικατάστασης της σκεπής στην Έλαφο.

«Το σχολείο στην ύπαιθρο είναι ζωτικό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας. Αποτελεί ανάσα ζωής και ελπίδας. Το σχολείο είναι πνευματικός φάρος σε κάθε κοινωνία κυρίως για τα μικρά και απομακρυσμένα χωριά. Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που μας παρουσίασαν τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους ήταν εξαιρετική και αξιοζήλευτη. Καταδεικνύει το μεράκι και το πάθος τους για εκπαίδευση ίσων ευκαιριών ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν σε σύγκριση με τα σχολεία της πόλης. Θέλω να συγχαρώ εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και ιδιαίτερα το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων γιατί η τοπική κοινωνία είναι έμπρακτα δίπλα στο σχολείο και αγκαλιάζει τις προσπάθειες που γίνονται εκεί», δήλωσε αμέσως μετά τη γιορτή ο κ. Νταντάμης.

Γ. Νταντάμης:
«Ερημώνει η ύπαιθρος. Ήρθε η ώρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Θέλουμε οι άνθρωποί μας να μείνουν στον τόπο μας»

Μετά την ολοκλήρωση της σχολικής γιορτής, ο κ. Νταντάμης επισκέφθηκε το κέντρο της Εξοχής, συνομίλησε με κατοίκους και αντάλλαξαν απόψεις και ευχές.
«Οι κάτοικοι του χωριού μας είπαν ότι ερημώνει ο τόπος τους και ότι είναι ξεχασμένοι και σε δεύτερη μοίρα. Οι νέοι φεύγουν για να αναζητήσουν καλύτερες εργασιακές ευκαιρίες. Με λυπεί το γεγονός ότι στην εποχή μας δεν μπορέσαμε ακόμη να δώσουμε κίνητρα στηρίζοντας την ανάπτυξη της υπαίθρου μας που διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Ήρθε η ώρα να παρέμβουμε. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχευση, με απλούς και υλοποιήσιμους τρόπους να στηρίξουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου. Να δώσουμε νέες ευκαιρίες μέσα από τη δημιουργία νέων εργασιακών συνθηκών. Θέλουμε οι άνθρωποί μας να μείνουν στον τόπο μας. Δεσμευόμαστε για τη στήριξη της υπαίθρου. Είμαστε δίπλα σε όλους τους δημότες μας για τη δημιουργία ενός δήμου που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους», σημείωσε ο κ. Νταντάμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου