Υλικά
- 1 συσκευασία Φύλλο Κρούστας για Πίτες Χρυσή Ζύμη, 450 γρ.
- 600 γρ. φιλέτο γαλοπούλας σε κύβους 11⁄2 - 2 εκ.
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν, κομμένα στα τέσσερα 2 - 3 κ. σούπας βούτυρο
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- 3 κ. σούπας σταφίδες ξανθές
- 2 κ. σούπας κουκουνάρι
- 250 ml ζωμό κότας
- 2 σφηνάκια κονιάκ
- λίγα φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
Διαδικασία
Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο για 3 - 4 λεπτά. Ρίχνετε τα κομμάτια γαλοπούλας και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά ακόμα. Σβήνετε με το κονιάκ, και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τον ζωμό, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το φασκόμηλο, αλάτι και χοντροσπασμένο ροζ πιπέρι. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει καλά.
Κόβετε δύο φύλλα κρούστας για πίττες στη μέση καθέτως , και απλώνετε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο, αφού πρώτα τα αλείψετε με ελαιόλαδο. Βάζετε δύο-τρείς κουταλιές γέμιση στο κέντρο και κλείνετε προσεκτικά σχηματίζοντας «πουγκιά» (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπάγκο κουζίνας που θα αφαιρέσετε μετά το ψήσιμο). Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (στο χαμηλό ράφι του φούρνου) για περίπου 15 - 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα πουγκιά. Σερβίρετε με πουρέ σπανάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου