Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΟΣ ΦΙΛΟΘΕ'Ι'ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

    Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού, τη Τετάρτη 12-12-2018 στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Κολινδρό, όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον πατριώτη τους Οσιολογιότατο π. Συμεών Φιλοθεΐτη, κατά κόσμο Γεώργιο Κομπατσιάρη του Αντωνίου, εφημέριο της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ Θάσου, ο οποίος ανέλυσε με απλό και κατανοητό τρόπο πως οι πιστοί πρέπει να υποδεχθούν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Η ταπείνωση ανέφερε, είναι η μεγαλύτερη αρετή του ανθρώπου και ο Χριστός πλησίασε τον άνθρωπο με την απερίγραπτη ταπείνωσή του. Γεννήθηκε για να θεώσει τον άνθρωπο. Για να κατανοήσουμε τα θεία, σημείωσε, πρέπει να έχουμε καθαρή ψυχή και σώμα. Γιαυτό πολλά θέματα που αφορούν την πίστη μας δεν γίνονται κατανοητά από αρκετούς. Τα θαύματα επικυρώνουν αυτά που λέει η Αγία Γραφή. Και παρότρυνε ότι, εάν θέλουμε να έχουμε χαρά στη ψυχή μας, πρέπει να είμαστε πράοι και ταπεινοί.
Ο ναός είχε κατακλειστεί από κόσμο που ήλθε για να ακούει και να δει τον σεβάσμιο κολινδρινό ιερωμένο και αυτό καταδεικνύει το έκδηλο ενδιαφέρον που δημιούργησε η παραπάνω εκδήλωση, αλλά αντικατοπτρίζει τα αισθήματα και την συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας σε τέτοιες δράσεις.
Η επόμενη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 13 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11.00' στην αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα: "Η Ιστορία του Ποδοσφαίρου στο Κολινδρό".
Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου