Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Συνάντηση του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου με το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων Πιερίας


   Το πρωί του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος υποδέχθηκε  στο Επισκοπείο, το νεοεκλεγέν,  από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες,  Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.
         
 Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κώστας Παπουτσίδης, ο Α' Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Προκοπίδης, ο Β' Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Καρύδης, η Γενική Γραμματέας κα Περιστέρα Πεΐδου και τα Μέλη κ.κ. Δημήτρη Συμεωνίδη και Παναγιώτη Φωτιάδη.
          Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με την Ένωση Ποντίων Πιερίας καθώς και προτάσεις για κοινές πρωτοβουλίες στο μέλλον. 
          Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος,  αφού συνεχάρη τα μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή, τους ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να τους δίνει υγεία και δύναμη στο σημαντικό έργο τους για τη διατήρηση και προβολή του ποντιακού πολιτισμού και τη διάσωση και διάδοση των πατροπαράδοτων ηθών και εθίμων. Παράλληλα,εξέφρασε τη βούληση να συνεχιστεί η διαχρονικά στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι η Ιερά Μητρόπολη  θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ένωση Ποντίων καθώς και όλους τους ποντιακούς συλλόγους, στην κατεύθυνση ανάδειξης της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του Πόντου και τηςμεταλαμπάδευσής της στις μελλοντικές γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου