Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Συνάντηση εργασίας με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας για την άμεση προώθηση των προτάσεων που κατατέθηκαν στη σύσκεψη για την Αναπτυξιακή Στρατηγική του νομού Πιερίας



Χατζηχριστοδούλου: “Να επικεντρωθούμε στα ζητήματα που μπορούμε να προωθήσουμε ώστε να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα εντός του 2020”

Στην καταγραφή των προτάσεων που κατέθεσαν οι φορείς στη σύσκεψη της 11ης Ιανουαρίου 2020, για την αναπτυξιακή στρατηγική του νομού, προχώρησε το Επιμελητήριο Πιερίας, προσβλέποντας στην άμεση ενεργοποίηση και συνεργασία των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να ιεραρχηθούν οι στόχοι και να οριοθετηθούν οι χρόνοι επίτευξής τους.

Για το λόγο αυτό, το πρωί του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου 2020, με πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλία Χατζηχριστοδούλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην οποία προσκλήθηκαν οι τέσσερις βουλευτές της Πιερίας, η αντιπεριφερειάρχης και οι δήμαρχοι του νομού καθώς και τα μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου.


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος, η βουλευτής της ΝΔ κα Άννα Μάνη, η αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού κ. Αναστάσιος Μανώλας καθώς και μέλη της διοίκησης του ΕΒΕ. Το δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κος Γιώργος Τσιαλός και τον βουλευτή της ΝΔ κ. Σάββα Χιονίδη η κα Χάιδω Παπαχατζή, Οικονομική Επόπτης του ΕΒΕ.

“Είμαστε εδώ για να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση προκειμένου να δούμε, ένα προς ένα, τα θέματα που μπορούμε άμεσα να προωθήσουμε και να υλοποιήσουμε μέσα στο 2020”, ανέφερε εισαγωγικά ο πρόεδρος της διοίκησης του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ενώ ακολούθησε μία αρκετά αναλυτική συζήτηση για τις αρμοδιότητες και τη συνεργασία των φορέων επί των καταγεγραμμένων προτάσεων.

Επιπλέον, στους συμμετέχοντες παραδόθηκαν τα πρακτικά της σύσκεψης του Ιανουαρίου, όπου συμπεριλήφθηκε και η σύνοψη με τις προτάσεις, τις τοποθετήσεις και τα προβλήματα που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνοπτική καταγραφή των προτάσεων αποτελεί ουσιαστικά την ιεράρχηση των σημαντικότερων θεμάτων  που αποτέλεσαν κοινό τόπο στις τοποθετήσεις της πλειοψηφίας των φορέων.



ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ


  Καθαρισμός θάλασσας και ακτών.
  Έλεγχος των υπηρεσιών σε επιχειρήσεις που ρίχνουν λύματα σε ρέματα και ποτάμια & καλή λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών.
  Τροποποίηση των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ).
  Αναβάθμιση των λιμανιών.
  Οδική παραλιακή σύνδεση Ολυμπιακής Ακτής με το Βαρικό Λιτοχώρου και ανακατασκευή τμημάτων του παραλιακού δρόμου που ενώνει την Αγαθούπολη με τους Πόρους.
  Διάβρωση των ακτών της Παραλίας.
  Μη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις τουριστικές περιοχές του νομού.
  Καταπολέμηση των κουνουπιών, ιδιαίτερα στη Βόρεια Πιερία.
  Βιομηχανικές και αστικές συνδέσεις με το φυσικό αέριο.
  Δημιουργία ενός φορέα, με τη συμμετοχή όλων των επαγγελματικών, τουριστικών συλλόγων για την προώθηση και προβολή της Πιερίας-Ιδιαίτερη έμφαση στα ψηφιακά μέσα προώθησης. 
  Χρηματοδότηση από την Αντιπεριφέρεια, τους Δήμους και το Επιμελητήριο ενός τουριστικού εντύπου που θα αναδεικνύει την Πιερία συνολικά και ενός εντύπου θρησκευτικού τουρισμού.  
  Έλεγχος του παρεμπορίου και των παράνομων καταλυμάτων.
  Ένταξη στα προγράμματα ΕΣΠΑ των καταστημάτων εστίασης και των ταξί.
  Αξιοποίηση του Ολύμπου, αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Το Επιμελητήριο Πιερίας αναλαμβάνει την εκπόνηση σχετικής μελέτης.
  Ολοκλήρωση επενδύσεων σε εύλογο χρονικό διάστημα.
  Βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.
  Δημιουργία Εμπορευματικού Σταθμού στο Μακρύγιαλο. 
  Δημιουργία νοσοκομείου αποκατάστασης στο Αιγίνιο. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου