Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Η ενίσχυση του ΕΣΥ δεν γίνεται με απολύσεις

 

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Την ώρα που η κυβέρνηση επιτάσσει ιδιώτες γιατρούς για την διαχείριση της πανδημίας, απολύονται νοσοκομειακοί γιατροί! Τώρα  μάλιστα που τίθενται σε κίνδυνο οι χιλιάδες ασθενείς από την κατάρρευση του συστήματος υγείας και τις ελλείψεις σε υποδομές, προσωπικό και υγειονομικό υλικό, έργο και αυτό των μνημονιακών κυβερνήσεων, προβαίνουν σε απολύσεις για λόγους εκδικητικούς απέναντι σε όσους γιατρούς στιγματίζουν τη δυσλειτουργία και τα κενά που εντοπίζονται.

 

Τους γιατρούς, που για λόγους επικοινωνιακούς και για να αποσείσει τις δικές της ευθύνες, η κυβέρνηση τους αποκαλεί «ήρωες» και η πρωθυπουργική σύζυγος καλούσε υποκριτικά τον κόσμο να τους χειροκροτάει από τα μπαλκόνια, τους ίδιους αυτούς γιατρούς τους διώκει όταν τολμούν να αποκαλύπτουν τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία και τις εγκληματικές ελλείψεις στη δημόσια υγεία.

 

Μετά τις εισαγγελικές διώξεις στη Θεσσαλονίκη του γιατρού Θανάση Σιούλη για την τραγική κατάσταση των ΜΕΘ και της προέδρου της ΕΝΙΘ Δάφνης Κατσίμπα με το αδίκημα «της διέγερσης σε ανυπακοή», μετά την κλήση σε αστυνομικό τμήμα της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου,τον σχηματισμό δικογραφίας για τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό και τις πειθαρχικές διώξεις σε προέδρους σωματείων στα Γιαννιτσά, τα Γρεβενά και σε όλη σχεδόν την περιφέρεια, ήρθε η στιγμή των απολύσεων με πρώτο στη λίστα τον γιατρό Κώστα Καταραχιά που παύεται στις 30 Μαρτίου.

 

Ο λόγος της απόλυσης του γιατρού Κώστα Καταραχιά, οφείλεται στο ότι μέσω του σωματείου του, κατήγγειλε τα ελλιπή μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό σε ένα από τα πλέον ευαίσθητα νοσοκομεία της χώρας. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» στο οποίο προεδρεύει, αποτελεί εδώ και χρόνια ένα «αγκάθι» για τις κυβερνήσεις των κατοχικών χρόνων που βιώνουμε. Πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και αντιτάχθηκε στις συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο των νοσοκομείων όταν ο κ. Γεωργιάδης καυχιόταν για το «κατόρθωμά» του αυτό. Μπλόκαρε τα ταμεία για να μην αναγκάζεται να πληρώνει ο κόσμος όταν ο ίδιος υπουργός έβαζε εισιτήριο στους ασθενείς, αντιτάχθηκε στις απολύσεις του προσωπικού και πρωτοστάτησε για να υπάρχει δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

 

Ο Κώστας Καταραχιάς απολύεται από την ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Σωτηρία στο οποίο είχε μετατεθεί. Η πράξη αυτή της κυβέρνησης,γυρίζει την Ελλάδα μισό αιώνα πίσω αφού πρόκειται για την πρώτη απόλυση προέδρου σωματείου στο δημόσιο μετά το 1974.«Στο πρόσωπο του συναδέλφου στοχοποιούνται όλοι όσοι δίνουν καθημερινά μάχη στο πλευρό των ασθενών τους μέσα και έξω από τα νοσοκομεία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, η οποία την Τρίτη 30 Μαρτίου, καλεί σε προσυγκέντρωση ώρα 12:00 μμ στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας και κατόπιν πορεία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

 

Στηρίζουμε τον αγωνιστή γιατρό Κώστα Καταραχιά. Η απόλυσή του, αν την επιτρέψουμε, ανοίγει το δρόμο για τις απολύσεις γιατρών που τολμούν να καταγγείλουν τις ελλείψεις σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη ζωή χιλιάδων ασθενών, αλλά και για την απόλυση κάθε υπαλλήλου που δεν είναι αρεστός στην κυβέρνηση και τους πάτρωνές της.

 

Ο ελληνικός λαός στέκεται αλληλέγγυος απέναντι στις διώξεις και τις απολύσεις γιατρών, που μόνο στόχο έχουν την ολοκληρωτική διάλυση του ΕΣΥ και το επικείμενο πέρασμα της δημόσιας υγείας σε καθεστώς ΣΔΙΤ, δηλαδή στα χέρια ιδιωτών, μετατρέποντας την υγεία σε προνόμιο μόνο για τους οικονομικά εύρωστους και για την ελίτ του καθεστώτος.

 

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2021
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου