Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης : Τα λουκέτα θα φανούν όταν ανοίξει το λιανεμπόριο

 Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης, την ώρα που απομακρύνεται κι άλλο η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.

Για τραγική διαχείριση του εμπορικού κόσμου από πλευράς κυβέρνησης κάνει λόγο στο seleo.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

«Δυστυχώς, όσο εύκολα μας κλείνουν, τόσο δύσκολα θα ανοίξουμε» αναφέρει τονίζοντας ότι τα λουκέτα θα φανούν όταν τελικά ανάψει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των καταστημάτων. Όταν ανοίξει η αγορά, οι επιχειρηματίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με συσσωρευμένα χρέη ενώ στη… «στοίβα» θα προστίθενται διαρκώς νέα, σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη. «Τότε, πολύς κόσμος θα απογοητευτεί από την κατάσταση και θα αρχίσουν τα πολλά λουκέτα» σημειώνει.

Εκτιμά ότι «μόλις τελειώσει η πανδημία του κορωνοϊού, θα αρχίσει η πανδημία του εμπορίου».

Στα σκαριά πλατφόρμα e-shop από τον ΕΣΘ

Με την ανάγκη του e-shop να είναι πιο επιτακτική από ποτέ, λόγω των συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα λειτουργήσει ως «διαδικτυακή στέγη» για όλα τα μέλη του. Πρόκειται για ένα σχέδιο που βρισκόταν υπό επεξεργασία πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊού και πλέον έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης.

«Στόχος μας είναι το φυσικό περιβάλλον της αγοράς, να αποτυπωθεί σε έναν ηλεκτρονικό χάρτη» αναφέρει στο seleo.gr ο κ. Φιλιππίδης εξηγώντας ότι μέσω της πλατφόρμας θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε μέλος του ΕΣΘ να πουλά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του online.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου