Υλικά
- 1 μάτσο πράσινα σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο (κόβουμε και πετάμε 2 εκ. από τη βάση των σπαραγγιών. Στη συνέχεια «ξεφλουδίζουμε» τα 4-5 εκ. της βάσης του στελέχους που απομένει με το ειδικό εργαλείο (πίλερ), για να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές ίνες. Κατά το καθάρισμα, φροντίζουμε να αφήσουμε ανέπαφες τις ευαίσθητες κορυφές.)
- 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας μας, κομμένα στη μέση
- 200 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος ή 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 30 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα σπαράγγια και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου