Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Στα χρώματα της Ελλάδας «ντύνεται» από σήμερα το κτίριο Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Στα χρώματα της Ελλάδας «ντύνεται» από απόψε και για τρεις μέρες το κτίριο Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την επέτειο και για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το διατηρητέο κτίριο της Βίλας Αλλατίνι, όπου εδρεύει η Διοίκηση της Περιφέρειας, θα φωταγωγηθεί από σήμερα Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, στις 20.00’ με δέσμες λευκού και γαλάζιου φωτός, ενώ στην είσοδό του θα προβάλλεται η ελληνική σημαία.

Η φωταγώγηση του κτιρίου θα διαρκεί μέχρι τα μεσάνυχτα και ο επετειακός «διάκοσμος» θα διατηρηθεί τόσο ανήμερα της Εθνικής Επετείου, όσο και την Παρασκευή.

Στο μήνυμά του ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνει: «Από απόψε και για τρεις μέρες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, τόσο με τις εορταστικές εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα ανήμερα της Επετείου, όσο και με τη φωταγώγηση της έδρας της Διοίκησης, της Βίλας Αλλατίνι, στα χρώματα της Ελλάδας, το λευκό και το γαλάζιο. Οι δέσμες φωτός από το διατηρητέο κτίριο της Περιφέρειας θα υψώνονται στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, ενώ η πρόσοψη του κτιρίου θα ‘ντυθεί’ με την ελληνική σημαία. Είναι ένας συμβολικός τρόπος για να τιμήσουμε τους προγόνους μας, που έδωσαν τη ζωή τους στον απελευθερωτικό αγώνα, για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι, σε μια κυρίαρχη πατρίδα. Διακόσια χρόνια ελεύθερης, αδούλωτης Ελλάδας, διακόσια χρόνια με τον Ελληνισμό να φωτίζει όλο τον κόσμο. Διακόσια χρόνια κυρίαρχης πατρίδας, που έμαθε να μη φοβάται κανέναν και τίποτα και να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να δώσει απάντηση σε όποιον την επιβουλεύεται, σε όποιον αμφισβητεί την ακεραιότητά της. Η Επανάσταση του 1821 αποτέλεσε και θα αποτελεί για πάντα το ορόσημο και τον οδηγό του Ελληνισμού στο μέλλον, διότι δίδαξε σε όλο τον κόσμο ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην απαράμιλλη θέληση, στην αυταπάρνηση, την αυτοθυσία και την ψυχή των Ελλήνων. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας, χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου