Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η χρηματοδότηση της δημιουργίας Ψηφιακού Ιστορικού Μουσείου Δήμου Δίου-Ολύμπου για την Επανάσταση του Ολύμπου του 1878, ύψους 270.000€

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, που ανακοινώθηκε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 28/04/2021, εντάσσεται προς χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 270.000€, η δημιουργία Ψηφιακού Ιστορικού Μουσείου Δήμου Δίου-Ολύμπου αφιερωμένο στην Επανάσταση του Ολύμπου του 1878.

Πρόκειται για την έγκριση και χρηματοδότηση της πρότασης, που κατέθεσε πέρσι τον Ιούλιο ο Δήμος Δίου-Ολύμπου στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021», και αποτελεί μία εκ των πρώτων πανελλαδικά δράσεων, που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ελλάδα 1821 - Ελλάδα 2021».

Μεταξύ άλλων, στο Ψηφιακό Ιστορικό Μουσείο αναμένεται να φιλοξενηθεί το ιστορικό αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών, για την περίοδο της Επανάστασης του Ολύμπου του 1878, το οποίο έχει στη διάθεσή του ο Δήμος. Στόχος είναι η προστασία του ιστορικού αυτού αρχείου ως κληρονομιά στις νεότερες γενιές, ενώ τα εκθέματα θα εκτείνονται χρονολογικά από τα προεπαναστατικά χρόνια μέχρι το 1912-1913.

Αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία ο Δήμος Δίου-Ολύμπου θα δημιουργήσει ένα Ψηφιακό Μουσείο, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση επισκέπτες κάθε ηλικίας από ολόκληρο τον πλανήτη. Παράλληλα θα αποτελέσει θεματοφύλακα της ιστορίας του τόπου μας και μία σημαντική παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου