Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΣΗΜΗ ΙΤΑΛΙΔΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΜΙΛΒΑ

 

 

  Έφυγε την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 σε ηλικία 81 ετών η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι, γνωστή στο κοινό ως Μίλβα.

  Είχε ερμηνεύσει μερικές από τις μεγαλύτερες ιταλικές επιτυχίες των δεκαετιών του '60 και του '70, ενώ τα εντυπωσιακά, κόκκινα μαλλιά της ήταν αναγνωρίσιμα πολύ πέρα από τα σύνορα της χώρας της. 

 «Η Μίλβα ήταν μια από τις πιο έντονες ερμηνεύτριες του ιταλικού τραγουδιού. Η φωνή της προκαλούσε έντονα συναισθήματα σε ολόκληρες γενιές. Ήταν μια μεγάλη Ιταλίδα, μια καλλιτέχνιδα που ξεκίνησε από τη γενέτειρά της για να ανέβει στις διεθνείς σκηνές», σχολίασε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκί.

 

                  Η ΜΙΛΒΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

   Το Φεστιβάλ Ολύμπου είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τη μεγάλη αυτή ερμηνεύτρια στις 4 Αυγούστου του 2001 στο αρχαίο θέατρο Δίου, σε μια ανεπανάληπτη συναυλία.   Η ντίβα του ιταλικού πενταγράμμου Μίλβα είχε συνεργαστεί το 1994 με τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη, Θάνο Μικρούτσικο. Μία συνεργασία σταθμό, που ξεκίνησε δύο χρόνια νωρίτερα με ένα τηλεφώνημα το οποίο ο ίδιος  Θάνος Μικρούτσικος θεώρησε αρχικά ως φάρσα. Καρπός της συνεργασία αυτής ήταν ο δίσκος «Volpe d'amore» με τραγούδια του μουσικοσυνθέτη  ιταλικό στίχο, αλλά και ένα κομμάτι σε στίχους της Λτίτλο «Θάλασσα», το οποίο η Ιταλίδα ερμηνεύτρια τραγούδησε στα ελληνικά.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου