Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Κινητοποίηση Σωματείων και Φορεών στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

ΤΗ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ!


Τρίτη 27 Απρίλη, 11πμ

Ένα χρόνο από την εμφάνιση της πανδημίας γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με την κυβέρνηση να επιμένει να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Πιερίας εξακολουθούν να είναι υποστελεχωμένα και χωρίς επαρκή υγειονομικό εξοπλισμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν τόσο την πανδημία, όσο και τη λοιπή νοσηρότητα.

Στη φάση της πανδημίας, τα ΚΥ θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αυτές οι δομές θα μπορούσαν να είχαν αναλάβει τα μαζικά τεστ που θα έπρεπε να γίνουν κατά περιοχές και κατά μεγάλους χώρους δουλειάς και σχολεία. Αν ήταν στελεχωμένα με το απαραίτητο προσωπικό θα μπορούσαν να αναλάβουν αποφασιστικότερα τη διάγνωση περιστατικών συμβάλλοντας σημαντικά στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Τίποτα από αυτά δεν έγινε επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσλάβει προσωπικό στα ΚΥ, το μετέφερε για να μπαλώσει τρύπες στα νοσοκομεία. Αντί να θωρακίσει το ΕΣΥ, μείωσε κατά 96 εκατομμύρια ευρώ τις δαπάνες για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ταυτόχρονα μπούκωσε με ζεστό χρήμα τους κλινικάρχες.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·         Άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των Κέντρων Υγείας του νομού Πιερίας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

·         Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

·         Δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

·         Πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

·         Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας σε

όλους τους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, στα χωριά.

 

Σύλλογος Γυναικών Λιτοχώρου (μέλος ΟΓΕ)

 

Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου

 

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου