Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου

 

Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου πραγματοποίησε το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας, η Ομάδα Γυναικών Λιτοχώρου και το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”, απαιτώντας να στελεχωθεί επαρκώς η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί τόσο η πανδημία, όσο και η υπόλοιπη νοσηρότητα στην περιοχή.

Η μετατροπή το Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης σε νοσοκομείο μιας νόσου και η μετακίνηση προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής στο νοσοκομείο, έκανε ακόμα χειρότερη την κατάσταση, δεδομένου οτι ακόμα και προ πανδημίας τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό, αλλά και ο ανεπαρκής εξοπλισμός δημιουργούσαν μια ασφυκτική κατάσταση στη Δημόσια Υγεία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας, έχει αφήσει αθωράκιστο το ΕΣΥ, ενώ ταυτόχρονα έχει μπουκώσει με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματίες της υγείας.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση είναι τόσο αναγκαίο, όσο και ρεαλιστικό η κυβέρνηση να επιτάξει εδώ και τώρα τις ιδιωτικές δομές υγείας, να προβεί σε προσλήψεις όλου του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και του λαού συνολικά.

Τα σωματεία, ολοκληρώνοντας την παρέμβασή τους, κάλεσαν τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το μέτωπο διεκδίκησης για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις 6 Μάη, στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Λιτόχωρο και Κατερίνη.

Σύλλογος Γυναικών Λιτοχώρου (μέλος ΟΓΕ)

 

Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου

 

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου