Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Δήμος Κατερίνης : Τέλη τραπεζοκαθισμάτων Μεγάλες μειώσεις για το επόμενο 8μηνο

-Ουσιαστική η στήριξη του Δήμου Κατερίνης στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ενόψει επιστροφής στην νέα «κανονικότητα».

-Απαλλαγή τέλους για το πρώτο 4μηνο του έτους

 

Μηδενικά είναι τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Κατερίνης για το διάστημα 1 Ιανουαρίου – 30 Απριλίου, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Η επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι προγραμματισμένη για τις 3 Μαϊου 2021 και ήδη οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία και τις διαδικασίες για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Ο Δήμος Κατερίνης θέλοντας να στηρίξει την επιβίωση των επαγγελματιών, εγκαίρως έλαβε την απόφαση για απαλλαγή των τελών τραπεζοκαθισμάτων στο 100% για όλο το διάστημα που τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος παρέμειναν κλειστά.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο τέλος για το επόμενο 8μηνο, είναι αισθητά μειωμένο. Η μείωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχει οριστεί στο 30% για όσους επιλέξουν την καταβολή του ποσού σε δόσεις. Η μείωση θα αγγίξει το 40%, αν το τέλος καταβληθεί στο σύνολό του.

Η επαναλειτουργία της εστίασης, ουσιαστικά προαναγγέλει στην επιστροφή της κανονικότητας. Ένα σημαντικό κομμάτι των εσόδων του Δήμου προέρχεται από το συγκεκριμένο τέλος και για αυτό επιθυμούμε μέσα από ουσιαστικές ενέργειες να στηρίξουμε τον κλάδο, δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννης Νταντάμης, δήλωσε πως η αρμόδια υπηρεσία καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης, αφού θα πρέπει μέχρι την Δευτέρα να έχουν τακτοποιήσει μια σειρά ζητημάτων για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου