Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Η δημοσιογραφία ζει στον τόπο των σφαγών και διδάσκει...


Αίσθηση και έκπληξη προκάλεσε πρωτοσέλιδο της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, στο οποίο δημοσιεύονται οι φωτογραφίες, χωριστά τού καθενός, των 67 παιδιών που σκοτώθηκαν στους πρόσφατους βομβαρδισμούς της Γάζας από... τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ. 

«Αυτό είναι το τίμημα του πολέμου», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που έχει βάθος και έχει βγει ύστερα από έρευνα και σοβαρή δουλειά. Οι ρεπόρτερ της ισραηλινής εφημερίδας κατάφεραν να βρουν φωτογραφίες και των 67 παιδιών, εντοπίζοντας μέλη των οικογενειών τους για να πάρουν στοιχεία και μαρτυρίες.

«Μακάρι να μην δω τι συνέβη στο γιο μου» και «Ο Γιαχιά ήταν 13 ετών και είχε πάει να πάρει παγωτό» είναι δυο από αυτές τις μαρτυρίες και τις δηλώσεις που συγκέντρωσε η εφημερίδα. Στο ρεπορτάζ αναφέρονται ονόματα εξάχρονου, εννιάχρονου και μωρού εννέα μηνών που βρέθηκαν νεκρά πλάι στη μητέρα τους, κάτω από τα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν από τα ισραηλινά πυρά. 

Το δημοσίευμα προκαλεί έκπληξη γιατί προέρχεται από εφημερίδα της ίδιας της χώρας που προκάλεσε την εκατόμβη βομβαρδίζοντας αδιακρίτως κατοικημένες περιοχές. Ένα δημοσίευμα που προβάλλει με σπαρακτικό τρόπο την αγριότητα του άδικου πολέμου και ξαφνιάζει γιατί δείχνει ότι η δημοσιογραφία εξακολουθεί να ζει στο Ισραήλ και να διδάσκει τους απανταχού επιλήσμονες των δημοσιογραφικών αξιών...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου