Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Διεθνής διασυρμός Πλακιωτάκη...Άφησε τον Λασκαρίδη να λέει ότι έχει «χεσμένο τον πρωθυπουργό»...

 koutipandoras.gr


Σε διασυρμό εξελίχθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στο ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ «Black Trail» για τη διερεύνηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Κατά τη... διάρκεια της συνέντευξης του κ. Πλακιωτάκη στους δημοσιογράφους του European Investigative Collaboration (EIC), ο υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις που είχε παραχωρήσει νωρίτερα στους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης ο οποίος μίλησε με απολύτως απαξιωτικό τρόπο για τη σχέση των εφοπλιστών με την ελληνική κυβέρνηση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Ο υπουργός ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, υποδεχόμενος τους δημοσιογράφους του ντοκιμαντέρ λέει με εντυπωσιακή αλαζονεία ότι ο ίδιος είναι «ο πιο σημαντικός υπουργός παγκοσμίως», αφήνοντας άναυδους τους δημοσιογράφους που φάνηκε να μην πιστεύουν στα αυτιά τους. «Με όρους ναυτιλίας», έσπευσε να εξηγήσει ο κ. Πλακιωτάκης, ενώ σε μια προσπάθεια να αμβλύνει κι άλλο τη φράση του, άλλαξε το «παγκοσμίως», σε «ευρωπαϊκή ένωση».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δημοσιογράφοι έδωσαν στον υπουργό ένα τάμπλετ, ζητώντας του να δει μια δήλωση που είχαν λάβει από τον γνωστό εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη και να τη σχολιάσει. «Α, ο Πάνος, ναι, ναι», είπε με άνεση ο κ. Πλακιωτάκης, όμως τα χαμόγελα κόπηκαν απότομα όταν άρχισε να ακούει τη δήλωση.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα, ο κ. Πλακιωτάκης είχε δηλώσει με βεβαιότητα σε ερώτημα για «πόσο ελληνική είναι πράγματι η ελληνική ναυτιλία», ότι είναι «100% ελληνική».

Λασκαρίδης: «Αυτό πρέπει να το καταλάβετε καλά. Οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται το υπουργείο. Δεν χρειάζονται την ΙΜΟ, δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό. Μπορούν να χέσουν πάνω στον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός για αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Γιατί η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει τίποτα που θα κερδίσει ένας πλοιοκτήτης από την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία για την Ελλάδα, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα από την Ελλάδα, τίποτα στην Ελλάδα. Μόνο τα γραφεία τους είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους είναι με ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία», είπε ο Λασκαρίδης. Νωρίτερα μάλιστα είχε αναρωτηθεί: «Νομίζετε ότι υπάρχει έστω και ένας πολιτικός που να νοιάζεται στ' αλήθεια για το περιβάλλον;»

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης φάνηκε να αντιλαμβάνεται τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε από τον «Πάνο», όμως σίγουρα δεν σκέφτηκε καλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσει την ολομέτωπη επίθεση ενός υποτιθέμενου «φίλου» της κυβέρνησης.
Έτσι, ύστερα από μια παύση μερικών δευτερολέπτων (που πρέπει να του φάνηκαν αιώνας), χαμογελώντας άρχισε να εκφωνεί μια ξύλινη δήλωση χωρίς κανένα ενδιαφέρον, κάνοντάς το ξεκάθαρο ότι δεν ήταν διατεθειμένος να σχολιάσει τα όσα πρωτοφανή ειπώθηκαν δημόσια από τον Πάνο Λασκαρίδη για το πώς αντιλαμβάνονται οι εφοπλιστές τις ελληνικές κυβερνήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου