Υλικά
- 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε λωρίδες πλάτους περίπου 2 εκ.
- 1 σκελίδα σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένη
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
- 120 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (ή κιτρινόριζα - ανατολίτικο μπαχαρικό με έντονο κίτρινοπορτοκαλί χρώμα, που βρίσκουμε σε μορφή σκόνης σε μπαχαράδικα και σούπερ μάρκετ)
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
- 90 ml ελαιόλαδo
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε τα κρεμμυδάκια και το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Το αφαιρούμε, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τον άνηθο, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το τζίντζερ και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό, να αναμειχθούν.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε 2 - 3 κουτ. σούπας νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Συνοδεύουμε με αφράτο αρωματικό πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές και γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου