Υλικά
Μερίδες: 6- Για να φτιάξουμε τo μοσχαρίσιο steak, ξεκινάμε απλώνοντας το κρέας σε μια λαδόκολλα.
- Το τρίβουμε με τη ζάχαρη, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια και με τα φρέσκα μυρωδικά (όπως ρίγανη, θυμάρι κ.ά.).
- Τυλίγουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες (ιδανικά για 8), να μαριναριστεί το κρέας.
- Βγάζουμε το bavette από τη λαδόκολλα, αφαιρούμε τα αρωματικά και τα περισσότερα κρεμμυδάκια και ψήνουμε σε δυνατή θράκα για περίπου 40 λεπτά, γυρίζοντας το κρέας 1-2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Βγάζουμε το bavette από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το αφήνουμε για 10 λεπτά να «ξεκουραστεί».
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες, κόντρα στη φορά των ινών, πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
- Σερβίρουμε τις φέτες του bavette πάνω σε μια ζουμερή μελιτζανοσαλάτα.
Για ψήσιμο στον οικιακό φούρνο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην λειτουργία του γκριλ.
- Λαδώνουμε καλά τη σχάρα του φούρνου και την βάζουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ.
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί 250 ml νερό και μερικά κλωνάρια θυμαριού ή δεντρολίβανου και το βάζουμε στο ράφι κάτω από τη σχάρα ώστε τα υγρά και τα λιπάκια από το κρέας να πέφτουν μέσα στο ταψί και να μην λερώσουμε τον φούρνο.
- Επιπλέον το κρέας όσο ψήνεται θα αρωματίζεται και από τα μυρωδικά.
- Τακτοποιούμε το κρέας στη λαδωμένη σχάρα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, γυρίζοντάς την τακτικά ώστε να ψηθεί καλά από όλες τις πλευρές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου