Υλικά
Μερίδες: 4-5- Για να φτιάξουμε μοσχάρι λεμονάτο αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το μοσχάρι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, τον μαραθόσπορο, το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε περίπου 1.300 ml νερό (τόσο ώστε να καλύπτει κατά τα 2/3 τα υλικά) και ανακατεύουμε απαλά.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.
- Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε το ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, τον δυόσμο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και τη σείουμε ώστε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υγρά.
- Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε λεμονάτο μοσχάρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου