Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Μοσχάρι λεμονάτο

 


Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχάρι λεμονάτο αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το μοσχάρι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, τον μαραθόσπορο, το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε περίπου 1.300 ml νερό (τόσο ώστε να καλύπτει κατά τα 2/3 τα υλικά) και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
  5. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.
  6. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε το ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη.
  7. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, τον δυόσμο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  8. Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και τη σείουμε ώστε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υγρά.
  9. Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε λεμονάτο μοσχάρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου