Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ


ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την ΥΓΕΙΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 Φεβρουαρίου στις 11π.μ.  στη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

ΥΓΕΙΑ ΛΑΪΚΗ ΑΝΑΓΚΗ – ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αφού έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στα πέντε περίπου χρόνια της διακυβέρνησης της έτρεξε και τρέχει με γοργό βηματισμό τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός θριαμβολογεί για τις «τομές» στο δημόσιο σύστημα υγείας, αυτό υποχρηματοδοτείται με αποτέλεσμα να υπάρχουν 40.000 οργανικά κενά που καλύπτονται από μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Τμήματα και κλινικές όπως και Κ.Υ. να μένουν κλειστά ή να είναι υποστελεχωμένα και να υπολειτουργούν. Με κριτήριο την χιλιομετρική απόσταση και την αποδοτικότητα – εισπραξιμότητα  των νοσοκομείων κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες, ενώ σε άλλα όπως το νοσοκομείο της Κατερίνης αδειάζουν από προσωπικό με κίνδυνο να κλείσουν. Επιπλέον στα επί πληρωμή απογευματινά ιατρεία προστέθηκαν τα απογευματινά χειρουργεία όπου για χειρουργηθεί κάποιος θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Αλήθεια συνάδελφοι και συναδέλφισσες ποιος ή ποια δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και δεν αναγκάστηκε εξαιτίας των ελλείψεων να αγοράσει αναλώσιμα. Ποιος ή ποια δεν χρειάστηκε να περάσει από μαγνητικό τομογράφο και επειδή δεν λειτουργούσε ή δεν υπήρχε στο νοσοκομείο δεν αναγκάστηκε να πάει σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο βάζοντας βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Την ίδια στιγμή που εμείς οι απόμαχοι της δουλειάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας πληρώνουμε το 95% των φόρων οι οποίοι το 2024 θα φτάσουν τα 62,9 δίς, που στα ασφαλιστικά μας ταμεία θα πληρώσουμε 6,436 δις, η χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας δεν φτάνει ούτε για τα στοιχειώδη.

   Συνάδελφοι, συναδέλφισσες 

Είναι απαράδεκτο  τον 21ο αιώνα που η ιατρική επιστήμη και η ιατροτεχνολογία έχει κάνει τεράστια άλματα, που χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές είναι άνεργοι ή αναγκάζονται να ξενιτευτούν για ένα καλύτερο μέλλον, τα δημόσια νοσοκομεία, όπως της Κατερίνης, να είναι υποστελεχωμένα με απηρχαιωμένο ή ανύπαρκτο εξοπλισμό και  εμείς να πληρώνουμε ακριβά την υγεία μας.

 

 

 

 

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ! ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ή τα κέρδη τους!

Δύναμη μας η ενιαία δράση όλων των συνταξιούχων ενάντια σε αυτή την αντιλαϊκή και ταυτόχρονα ανθυγιεινή πολιτική που κτυπά το δικαίωμα μας να έχουμε ένα δημόσιο , δωρεάν καθολικό σύστημα υγείας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και  διευρυνόμενες ανάγκες μας για υγειονομική περίθαλψη.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους του συνταξιούχους στη συγκέντρωση  διαμαρτυρίας για την υγεία που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Σωματείων την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στη Κεντρική Πλατεία για να απαιτήσουμε:

➢ Την πρόσληψη επαρκούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων  στο νοσοκομείο, στα Κ.Υ, στα τοπικά ιατρεία  και στα ιατρεία του Ε.Φ.Κ.Α.
➢ Το άνοιγμα όλων των τοπικών ιατρείων σε όλα τα χωριά σε καθημερινή βάση με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
➢ Την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στην υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις και με μόνιμη σχέση εργασίας.
➢ Αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια που επιβάλλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η κυβέρνηση.
➢ Ενός σύγχρονου αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν και καθολικού συστήματος υγείας.

 

 

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου