Υλικά
Μερίδες: 4- Για να φτιάξουμε τα ρεβύθια με πράσο, δυόσμο και χωριάτικα λουκάνικα, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα με το πράσο, προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 3-4 εκ. και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1⁄2 ώρα, μέχρι τα ρεβύθια να μαλακώσουν καλά, χωρίς όμως να λιώσουν.
- Αλατίζουμε 5 λεπτά πριν από το τέλος.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη 1/2 κουτάλα της σούπας από τη ρεβυθάδα, μαζί με το ελαιόλαδο, τον δυόσμο και τον χυμό λεμονιού και αδειάζουμε το μείγμα στα ρεβύθια.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας. Τραβάμε από τη φωτιά.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και χωρίς λιπαρή ουσία τα λουκάνικα, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα ρεβύθια, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου