Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Ρεβύθια με πράσο, δυόσμο και χωριάτικα λουκάνικα

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ρεβύθια με πράσο, δυόσμο και χωριάτικα λουκάνικα, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα με το πράσο, προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 3-4 εκ. και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1⁄2 ώρα, μέχρι τα ρεβύθια να μαλακώσουν καλά, χωρίς όμως να λιώσουν.
  2. Αλατίζουμε 5 λεπτά πριν από το τέλος.
  3. Χτυπάμε στον πολυκόφτη 1/2 κουτάλα της σούπας από τη ρεβυθάδα, μαζί με το ελαιόλαδο, τον δυόσμο και τον χυμό λεμονιού και αδειάζουμε το μείγμα στα ρεβύθια.
  4. Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας. Τραβάμε από τη φωτιά.
  5. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και χωρίς λιπαρή ουσία τα λουκάνικα, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα ρεβύθια, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου