Υλικά
Μερίδες: 6- Για να φτιάξουμε τα άγρια μανιτάρια στον φούρνο με σκόρδο και βούτυρο αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τα μανιτάρια, προσθέτουμε το μέλι, το βαλσαμικό ξίδι, το ελαιόλαδο, τα σκόρδα και αλατοπιπερώνουμε. Με τα χέρια μας ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε τα μανιτάρια να αρτυθούν καλά.
- Χώνουμε ανάμεσά τους το κλωνάρι δεντρολίβανου, σκεπάζουμε σφιχτά το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε, ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει πάνω στα καυτά μανιτάρια και προσθέτουμε τα φυλλαράκια του θυμαριού πριν σερβίρουμε τα μανιτάρια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου