Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Πιερίας : Δελτίο Τύπου Για το έγκλημα στα Τέμπη


 Στις 28 Φλεβάρη 24 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Τότε που ο λαός και η νεολαία γέμισαν οργή και θυμό για τους 57 συνανθρώπους μας που χάθηκαν.

 Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση εξακολουθεί να υπεκφεύγει τις ευθύνες της. Για τη χρόνια εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου, για τη μείωση του προσωπικού, για την αδιαφορία της να προχωρήσει σε έργα εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της ασφάλειας των υποδομών.

H εξεταστική επιτροπή που συστήθηκε για το έγκλημα στα Τέμπη, αποδείχθηκε μια παρωδία, με αποκλειστική ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία αφού αρνήθηκε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, συνέχισε στην εξεταστική με αποκλεισμό κρίσιμων για την υπόθεση μαρτύρων αλλά ακόμη και μέλους της Επιτροπής, κατασυκοφάντηση μαρτύρων, εξέταση της υπόθεσης ξεκινώντας από βάθος 30 ετών και πλήθος άλλων μεθοδεύσεων. Το δόγμα "πάμε και όπου βγει" κόστισε τη ζωή δεκάδων εργαζομένων, νέων, φοιτητών. Τα αιτήματα για δικαιοσύνη, για πραγματική απόδοση ευθυνών, για αναβάθμιση και ενίσχυση των δημοσίων υποδομών και υπηρεσιών είναι ακόμα επίκαιρα. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στις ψυχές των θυμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειές τους. Ως ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, έχουμε χρέος απέναντι στους οικείους των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη αλλά και απέναντι στην κοινωνία, να δώσουμε μέχρι τέλους τη μάχη για την αλήθεια. Για να μη μείνει τίποτα στο σκοτάδι, για να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου