Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Cassoulet, η γαλλική φασολάδα με πανσέτα και λουκάνικα

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την cassoulet, η γαλλική φασολάδα με πανσέτα και λουκάνικα σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 40 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα σκόρδα για 2 λεπτά
  2. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα φασόλια, ανακατεύουμε μια- δυο φορές και σβήνουμε με τον ζωμό.
  3. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
  4. Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, αλατοπιπερώνουμε.
  5. Αφαιρούμε τα λουκάνικα και τα βάζουμε κατά μέρος σε ένα πιάτο, αφήνοντας τη φασολάδα να σιγοβράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  6. Παράλληλα, σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε την πανσέτα σε 30 ml από το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
  7. Την αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
  8. Μαγειρεύουμε μέχρι να σωθεί αρκετό από το ζουμί και το φαγητό να μελώσει.
  9. Αλατοπιπερώνουμε καλά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  10. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε σχετικά δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα βρασμένα λουκάνικα που αφήσαμε κατά μέρος, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  11. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  12. Μοιράζουμε το cassoulet σε πιάτα, βάζουμε λίγα κομμάτια λουκάνικο σε κάθε μερίδα και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Δοκιμάστε ένα Malbec, ένα ώριμο Αγιωργίτικο, ένα χαρμάνι Merlot-Syrah.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου