Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Ο Π.Ο.Τ.Α.Π. στην Υποεπιτροπή Ορεινών Όγκων της Ελληνικής Βουλής για την ανάδειξη του Ολύμπου

Την απόλυτη ικανοποίηση του εκφράζει ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) για την ανάδειξη και αξιοποίηση του εμβληματικού Ολύμπου, θέμα που απασχόλησε την Υποεπιτροπή Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Ελληνικής Βουλής.

 Το θέμα ανέδειξε εμπεριστατωμένα στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής, την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2024, ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ Γιώργος Καραλήςμετά από πρόσκληση του Βουλευτή Πιερίας Σπύρου Κουλκουδίνα και προεδρεύοντας του επίσης Βουλευτή Εμμανουήλ Κόνσολα

 Το εισηγητικό πλαίσιο που παρουσίασε ο κ. Καραλής, κυμάνθηκε   στις πρωτοβουλίες και στις ενέργειες του Π.Ο.Τ.Α.Π. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς για την ανάπτυξη του Ολύμπου.

Ο κ. Καραλής αφού τόνισε ότι  ο Οργανισμός εκφράζει και τυγχάνει της πλήρους υποστήριξης όλων των επιχειρήσεων και φορέων τουρισμού της Πιερίας, στις δράσεις για την ανάδειξη-αξιοποίηση του Ολύμπου, ανέφερε: «Το μέγα κεφάλαιο για την ανάπτυξη του Ολύμπου είναι πρώτα η προστασία του. Η προβολή του απαράμιλλου φυσικού του πλούτου και των ανεκτίμητων μνημείων του. Η ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας του και των μοναδικών ανά τον κόσμο μύθων και παραδόσεών του. Υποστηρίζουμε κάθε μορφή ανάπτυξης του Ολύμπου με μοναδικό συνδυασμό τη φύση, την ιστορία, το μύθο και τα μνημεία τουτη δημιουργία ήπιων δράσεων και υποδομών συμβατών με το περιβάλλον καθώς επίσης τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Πρώτη μας μέριμνα να συντονίσουμε όσα υπάρχουν αποσπασματικά και να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάδειξης του Ολύμπου, συνδέοντας το με το ήδη υπάρχον "μοντέλο ήλιος-θάλασσα" και τον παραθεριστικό τουρισμό».

 Επιγραμματικά η τοποθέτηση του κ. Καραλήσκιαγράφησε επίσης σειρά προτάσεων, οι οποίες παράλληλα αποτελούν και βασικές προτεραιότητες και του Π.Ο.Τ.Α.Π..

 Ιδιαίτερη έμφαση στην εισήγηση περιλάμβαναν οι προτάσεις για την ανάδειξη επιπλέων εισόδων στις κορυφές του Ολύμπου (Π. Βροντούς, Άγιου Βασίλειου Καρίτσας, Κων/νου & Ελένης Δίου, Αγιάννη Λιτοχώρου, Π. Λεπτοκαρυάς, Άνω Σκοτίνας και Πέτρας όπως επίσης και στην ήπια τουριστική αξιοποίηση μέσω αγροτοτουρισμού, του πολιτιστικού τουρισμού και του οικοτουρισμού και η ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών του Ολύμπου (Π. Παντελεήμανας, Π. Πόροι, Άνω Σκοτίνα, Π. Λεπτοκαρυά και Π. Βροντού).

 Ολοκληρώνοντας ο κ. Καραλής επισήμανε τη σημαντικότητα δημιουργίας ενός   ισχυρού σήματος κατατεθέν του Ολύμπου (brand name)  και η προώθηση και προβολή του βουνού των Θεών μέσω του ΕΟΤ και των ανάλογων φορέων της πολιτείας στο διεθνές τουριστικό και όχι μόνον περιβάλλον. 

 Ανάλογη ήταν και η εισήγηση στην Υποεπιτροπή Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Ελληνικής Βουλής και της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και μέλους του Δ.Σ. του Π.Ο.Τ.ΑΠ, Σοφίας Μαυρίδου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου