Υλικά
Μερίδες: (για 2 μερίδες ως κυρίως πιάτο ή 4 μερίδες ως πρώτο πιάτο)- Για την κακαβιά του Πεζούλα ξεκινάμε και βάζουμε τα λαχανικά σε σχετικά μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό που να τα καλύψει κατά 3-4 εκ.
- Αλατοπιπερώνουμε και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
- Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
- Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα τα βραστόψαρα και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20 λεπτά.
- Τα βγάζουμε και, αν θέλουμε, ξεψαχνίζουμε όσα έχουν αρκετό ψαχνό.
- Σουρώνουμε τον ζωμό και ρίχνουμε μέσα ξανά τις πατάτες, τα καρότα και το ελαιόλαδο.
- Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα (ή σε δόσεις στον πολυκόφτη που διαθέτουμε) μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
- Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.
- Αν θέλουμε, μοιράζουμε σε κάθε πιάτο τα ψαχνά των ψαριών.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου