Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Η φημισμένη κακαβιά του Πεζούλα

 


Υλικά

Μερίδες: (για 2 μερίδες ως κυρίως πιάτο ή 4 μερίδες ως πρώτο πιάτο)

Διαδικασία

  1. Για την κακαβιά του Πεζούλα ξεκινάμε και βάζουμε τα λαχανικά σε σχετικά μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό που να τα καλύψει κατά 3-4 εκ.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
  3. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
  4. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο.
  5. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα βραστόψαρα και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20 λεπτά.
  6. Τα βγάζουμε και, αν θέλουμε, ξεψαχνίζουμε όσα έχουν αρκετό ψαχνό.
  7. Σουρώνουμε τον ζωμό και ρίχνουμε μέσα ξανά τις πατάτες, τα καρότα και το ελαιόλαδο.
  8. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα (ή σε δόσεις στον πολυκόφτη που διαθέτουμε) μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  9. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
  10. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.
  11. Αν θέλουμε, μοιράζουμε σε κάθε πιάτο τα ψαχνά των ψαριών.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου