Υλικά
Μερίδες: 4Για το πέστο
- Για να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά με πέστο φέτας, ελιές και ρίγανη, πρώτα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Τα σουρώνουμε, φροντίζοντας, όμως, να κρατήσουμε 1/2 - 2/3 φλιτζ. τσαγιού από το νερό.
- Τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς).
- Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτι το μαϊντανό και τη ρίγανη με το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τις ελιές και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν.
- Προσθέτουμε και τη φέτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί κι αυτή και στο τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά όσο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια χρειάζεται για να γίνει το μείγμα μια παχύρρευστη σάλτσα.
- Την ανακατεύουμε με τα ζεστά μακαρόνια και σερβίρουμε αμέσως.
- Τρίβουμε άφθονο μαύρο ή πράσινο πιπέρι πάνω από κάθε μερίδα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι (ή τα 2 λογιών σουσάμια).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου