Υλικά
Μερίδες: 6-8Για τη μαρινάδα
Μαρινάδα
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε τα κοπανάκια και ανακατεύουμε, για να «βραχούν» από τη μαρινάδα.
- Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να τα αφήσουμε μέχρι και 8 ώρες.
Ψήσιμο
- Για να ψήσουμε τα μπουτάκια, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C
- Βάζουμε τα κοπανάκια σε μονή στρώση σε ένα μεγάλο ταψί.
- Πετάμε τις φλούδες πορτοκαλιού και περιχύνουμε τα κοπανάκια με τη μαρινάδα (αν έχουμε βάλει φρέσκο θυμάρι, τακτοποιούμε τα κλωναράκια ανάμεσα στα κοπανάκια).
- Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να ροδοκοκκινίσουν.
- Τα βγάζουμε σε μεγάλη πιατέλα.
- Σουρώνουμε τα υγρά από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει και να μείνει σχεδόν η μισή.
- Περιχύνουμε τα κοπανάκια με τη σάλτσα και σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και καροτοσαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 70.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου