Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024

Κοπανάκια κοτόπουλου ψημένα σε μπίρα

 


Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
  2. Βάζουμε τα κοπανάκια και ανακατεύουμε, για να «βραχούν» από τη μαρινάδα.
  3. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  4. Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να τα αφήσουμε μέχρι και 8 ώρες.

Ψήσιμο

  1. Για να ψήσουμε τα μπουτάκια, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C
  2. Βάζουμε τα κοπανάκια σε μονή στρώση σε ένα μεγάλο ταψί.
  3. Πετάμε τις φλούδες πορτοκαλιού και περιχύνουμε τα κοπανάκια με τη μαρινάδα (αν έχουμε βάλει φρέσκο θυμάρι, τακτοποιούμε τα κλωναράκια ανάμεσα στα κοπανάκια).
  4. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να ροδοκοκκινίσουν.
  5. Τα βγάζουμε σε μεγάλη πιατέλα.
  6. Σουρώνουμε τα υγρά από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει και να μείνει σχεδόν η μισή.
  7. Περιχύνουμε τα κοπανάκια με τη σάλτσα και σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και καροτοσαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 70.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου