Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2024

Αρνίσιο ρολό με ρίγανη και σκορδάτη σάλτσα

 


Υλικά

Μερίδες: 8

Για το ταψί και τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το αρνίσιο ρολό με ρίγανη και σκορδάτη σάλτσα, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το ρολό.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε μαζί το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι το βούτυρο να λιώσει. Σοτάρουμε το ρολό για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.

Ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.
  2. Σε μέτριο ταψί τακτοποιούμε το ρολό με το λάδι και τα ζουμάκια του και γύρω του σκορπίζουμε όλα τα υλικά για το ψήσιμο, εκτός από τη μουστάρδα, μαζί με 200 ml νερό. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες και 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία. Ξεφουρνίζουμε και μεταφέρουμε το ρολό σε πιατέλα.
  4. Το σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.

Σάλτσα

  1. Πιέζουμε τα κομμένα σκόρδα μέσα στο ταψί, για να βγει η κρεμώδης σάρκα τους.
  2. Αδειάζουμε όλα τα υλικά του ταψιού στον πολυκόφτη, ρίχνουμε και τη μουστάρδα, πολτοποιούμε καλά και αδειάζουμε σε μπολάκι σερβιρίσματος.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου