Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024

Πιλάφι οσμανλίδικο, με αρνίσιο μπούτι

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το οσμανλίδικο πιλάφι, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το αρνάκι για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να αλλάξει παντού χρώμα.
  2. Ρίχνουμε νερό τόσο ώστε απλώς να καλύψει τα κομμάτια και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως.
  3. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το κακουλέ (αν βάλουμε), το μπαχάρι, τα φιστίκια και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του.
  5. Σβήνουμε με το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε και τις σταφίδες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του ρυζιού, ώστε να απορροφηθεί όλο το νερό και το ρύζι να αφρατέψει.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε κατά μέρος την κατσαρόλα, σκεπασμένη με καθαρή πετσέτα για 10-15 λεπτά.
  8. Αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Ένα off dry Traminer ή ένα μαλακό Merlot για τους αμετανόητα «κόκκινους».

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου