Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2024

Πανεύκολο λαχανόρυζο με γλυκιά σάλτσα τσίλι

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το λαχανόρυζο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το λάχανο για περίπου 10 - 12 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί ο όγκος του.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
  3. Ρίχνουμε 800 ml νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  4. Θέλουμε, όμως, το λαχανόρυζο να είναι ζουμερό. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
  5. Προσθέτουμε τη γλυκιά σάλτσα τσίλι και το τζίντζερ, ανακατεύουμε απαλά για περίπου 1 - 2 λεπτά να αναμειχθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου