Υλικά
Μερίδες: 6- Για να φτιάξουμε το λαχανόρυζο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το λάχανο για περίπου 10 - 12 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί ο όγκος του.
- Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
- Ρίχνουμε 800 ml νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
- Θέλουμε, όμως, το λαχανόρυζο να είναι ζουμερό. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
- Προσθέτουμε τη γλυκιά σάλτσα τσίλι και το τζίντζερ, ανακατεύουμε απαλά για περίπου 1 - 2 λεπτά να αναμειχθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου