Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2024

Ρολό κοτόπουλο με κρασάτη σάλτσα κυδωνιού

 


Υλικά

Μερίδες: 8

Για το ψήσιμο + σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ρολό κοτόπουλο με κρασάτη σάλτσα κυδωνιού, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το ρολό και το πασπαλίζουμε με το κάρι και το καγιέν.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε μαζί το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι το βούτυρο να λιώσει. Σοτάρουμε το ρολό για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.

Ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.
  2. Σε μέτριο ταψί τακτοποιούμε το ρολό με το λάδι και τα ζουμάκια του και γύρω του σκορπίζουμε όλα τα υλικά για το ψήσιμο εκτός από τη μουστάρδα, μαζί με 200 ml νερό.
  3. Ψήνουμε το ρολό για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί εσωτερικά και να ροδίσει εξωτερικά, περιχύνοντάς το κάθε 30 λεπτά με τα ζουμιά του ταψιού.
  4. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το ρολό να ξεκουραστεί σε μια πιατέλα.
  5. Πιέζουμε τα κομμένα σκόρδα μέσα στο ταψί, για να βγει η κρεμώδης σάρκα τους.
  6. Αδειάζουμε όλα τα υλικά του ταψιού στον πολυκόφτη, ρίχνουμε και τη μουστάρδα, πολτοποιούμε καλά και αδειάζουμε σε μπολάκι σερβιρίσματος.
  7. Αφαιρούμε τους σπάγκους από το ρολό, το κόβουμε σε φέτες και συνοδεύουμε με τη σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου