Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024

Βιετναμέζικα ρολά γεμιστά με γαρίδες και λαχανικά

 


Υλικά

Τεμάχια: 24

Για τα ρολά

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα βιετναμέζικα ρολά γεμιστά με γαρίδες και λαχανικά, ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σάλτσα.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι με 120 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

Ρολά

  1. Μαλακώνουμε τα φύλλα ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στεγνώνουμε σε μια πετσέτα.
  2. Απλώνουμε ένα φύλλο και βάζουμε στην άκρη του 2 γαριδούλες, μπαστουνάκια αγγουριού και καρότου, φύτρα και μυρωδικά. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, φέρνοντας τις άκρες του προς τα μέσα, για να κλείσουμε τη γέμιση.
  3. Τακτοποιούμε τα ρολά σε πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα.

Μυστικά

* Υλικά της ασιατικής κουζίνας βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου