Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα βιετναμέζικα ρολά γεμιστά με γαρίδες και λαχανικά, ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σάλτσα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι με 120 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
Ρολά
- Μαλακώνουμε τα φύλλα ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στεγνώνουμε σε μια πετσέτα.
- Απλώνουμε ένα φύλλο και βάζουμε στην άκρη του 2 γαριδούλες, μπαστουνάκια αγγουριού και καρότου, φύτρα και μυρωδικά. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, φέρνοντας τις άκρες του προς τα μέσα, για να κλείσουμε τη γέμιση.
- Τακτοποιούμε τα ρολά σε πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα.
Μυστικά
* Υλικά της ασιατικής κουζίνας βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου