Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Θεατρική παράσταση «Σύγχρονη Λυσιστράτη» από το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης



  Παρασκευή 5 Ιουλίου, ώρα 09:00 μμ,
στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο του Πάρκου



  Το 3ο Γενικό Λύκειο θα παρουσιάσει στο κοινό της πόλης, με ελεύθερη είσοδο, την κωμωδία «Σύγχρονη Λυσιστράτη», την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013, ώρα 9:00 μμ, στο Ανοικτό Θέατρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης. Η παράσταση είναι αποτέλεσμα εργασίας μαθητών της Β΄ Λυκείου στο πλαίσιο του μαθήματος «Ερευνητική Εργασία», με θέμα σχετικό με την αρχαία κωμωδία.
Βασικά στοιχεία για την παράσταση 

Τίτλος: «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»
Συγγραφέας: Αναστασία Αβούρη (φιλόλογος)
Λίγα λόγια για το έργο
Το έργο «Σύγχρονη Λυσιστράτη» είναι κωμωδία και αποτελεί διασκευή του διάσημου έργου του μεγάλου μας αρχαίου κωμικού Αριστοφάνη ή, καλύτερα, αναπροσαρμογή του στις συνθήκες και τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Η κεντρική ιδέα (αντίδραση των γυναικών στις επιθετικές διαθέσεις των ανδρών με επικεφαλής τη Λυσιστράτη) παραμένει η ίδια, όπως και τα ονόματα πολλών ηρώων: ένα βροντερό «όχι» στον πόλεμο και στην αυθαιρεσία κάθε είδους εξουσίας και ένα ισχυρό «ναι» στην ενότητα του λαού μπροστά στα κοινά προβλήματα.
Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Μουσική: Η θεατρική ομάδα
Χορογραφίες: Τατιάνα Σιδηροπούλου
Ρόλοι: Λυσιστράτη: Μυρτώ Σταυρακίδου-Ζάχου, Πρόβουλος: Γιώργος Σιδηρόπουλος του Νικολάου, Κινησίας: Μίλτος Νικολαΐδης, Θρασύμαχος: Νίκος Τσάνης, Φαλλόκρατος: Γιώργος Σοφιανίδης, Αριστοκλέων: Γιώργος Σιδηρόπουλος του Ζαχαρία, Υπογύνης - Ερμαρίων: Περικλής Παρθενίδης, Λαμπιτώ: Έρικα Παπαδημητρίου, Ειρήνη: Τατιάνα Σιδηροπούλου, Καλλονίκη: Σοφία Τσακνάκη, Μυρίνη: Κατερίνα Μπαρούνη, Ανδροδούλη: Αρετή Στοφορίδου, Αλκινόη: Στέλλα Σινωπίδου, Καλυψώ: Μαριλένα Παρθενίδου, Χορός: Ελένη Παπανικολάου, Στέλλα Ζιάκου, Σοφία Τσιμπούκα
Υπεύθυνοι καθηγητές: Εύα Δαλαμήτρα, Δημήτρης Κιτσούλης.



Ο Διευθυντής

Γεώργιος Περδίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου