Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στον ΌλυμποΚορυφώνονται οι επετειακές εκδηλώσεις,  που περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τη συμπλήρωση 100 χρόνων  από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο,  τον Ιούλιο του 1913, από τον Λιτοχωρίτη Χρήστο Κάκαλο και τους Ελβετούς Fred Boissonnas και Daniel Baud Bovy.
Συγκεκριμένα, στις 20 Ιουλίου 2013 στις 10.00 το πρωί θα
τελεστεί Δοξολογία στην Παλαιά Μονή του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. Την ίδια μέρα  και μετά το πέρας της Δοξολογίας θα γίνει η έναρξη της 73ης πανελλήνιας ορειβατικής συγκέντρωσης στον «Προφήτη Ηλία» στον Όλυμπο και συγχρόνως θα γίνει και αναρριχητική συνάντηση, όπου θα γίνει έτσι αναβίωση από την 1η ανάβαση στον Όλυμπο. Η συγκέντρωση αυτή θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα 21/7/2013.
Παράλληλα, στις 20 Ιουλίου 2013 θα διατίθενται στην παλιά Μονή Αγ. Διονυσίου και στα Πριόνια, συλλεκτικά φυλλαράκια, σειρά γραμματοσήμων και φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, που εκδόθηκαν από τα ΕΛ.ΤΑ με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την 1η ανάβαση στον Όλυμπο.
ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την περιφερειακή ενότητα Πιερίας, τον δήμο Δίου-Ολύμπου, την ελληνική ομοσπονδία ορειβασίας και αναρρίχησης, τον φορέα διαχείρισης εθνικού δρυμού Ολύμπου, την Ι. Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω και τον ελληνικό ορειβατικό σύλλογο (ΕΟΣ) Λιτοχώρου, τελούν δε υπό την αιγίδα του υπουργείου τουρισμού και των ΕΛ.ΤΑ.

Χορηγοί είναι οι εταιρίες POLO και COSMOTE καθώς και το ξενοδοχείο Olympus Mediterranean στο Λιτόχωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου