Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Με επιτυχία τα Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΠΑΛΜΟ
undefined
Για μια ακόμα φορά η Κατερίνη κινήθηκε στους ρυθμούς της ποντιακής μουσικής και παράδοσης, χάρη στο τετραήμερο των Ποντιακών πολιτιστικών Δρώμενων που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Πιερίας. Οι πρώτες τρεις ημέρες ήταν πλημμυρισμένες από μουσική και χορό, ποντιακό πολιτισμό και όπως πάντα γεμάτη την αυλή του 6ου δημοτικού σχολείου, ενώ  χθες το βράδυ το πρόγραμμα είχε την ποντιακή θεατρική παράσταση «Γαμπρέ φούστορον τρως;».

Και φέτος οι ετήσιες καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, στον αύλειο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείο Κατερίνης, στέφθηκαν με επιτυχία. Μέρος αυτής οφείλεται στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, που συνδιοργάνωσαν  τις εκδηλώσεις.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα είχε παραδοσιακούς χορούς του Πόντου από τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας και συναυλίες ποντιακής μουσικής, που και αυτές συνοδεύτηκαν από πολύ χορό. Στο πατάρι του 6ου δημοτικού βρέθηκαν οι: Γιάννης Γόσιος, Στέφανος Καλλιανίδης, Αβραάμ Γόσιος, Γιάννης Αθανασιάδης, Ηλίας Ρακόπουλος, Σίμος Συμεωνίδης, Αντέμ Εκίζ, Νατάσσα Τσακιρίδου, Κώστας Σωπιάδης, Φίλιππος Κεσαπίδης, Κώστα Σωπιάδης, Μάκης Σιδηρόπουλος, Φάνης Μεγαλόπουλος, Κούλης Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Ηλίας Ρακόπουλος, Σίμος Συμεωνίδης, Μιχάλης Σιώπης.
Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε Γιορτή Νεολαίας, ενώ προηγήθηκε η καθιερωμένη βράβευση αριστούχων μαθητών της Ένωσης Ποντίων Πιερίας. Επιπλέον, έγινε και μεγάλη κλήρωση δώρων, από την λαχειοφόρο αγορά που έκανε η Ένωση για την στήριξη του στόχου του Λαογραφικού Μουσείου.
Όσο για το ποντιακό θέατρο το βράδυ της Δευτέρας, φιλοξενούμενη επί σκηνής ήταν η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Καυκάσιων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας», παρουσιάζοντας το γνωστό έργο «Γαμπρέ φούστορον τρως;» του Λάζου –Τερζά- Τερζανίδη, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Γεωργιάδη. Παράλληλα, το τριήμερο λειτούργησε στο χώρο και Έκθεση Εικαστικών με εκθέματα ζωγραφικής, κοσμήματος, ξυλογλυπτικής και αργαλειού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου