Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Με θέμα τον Όλυμπο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη δημοτική πινακοθήκη Λιτοχώρου (αρχοντικό Γκουντέλια) την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 8.00 το βράδυ.



   Με θέμα τον Όλυμπο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη δημοτική πινακοθήκη Λιτοχώρου (αρχοντικό Γκουντέλια) την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 8.00 το βράδυ. Θα μιλήσει ο συγγραφέας Παντελής Γιαννουλάκης ενώ στη συνέχεια θα προβληθεί και video art που θα αφορά στο βουνό των θεών. 

Η ομιλία και η προβολή για τον Όλυμπο όπως επίσης και η έκθεση τηςΑγγελικής Σιάμου που συνεχίζεται στη δημοτική πινακοθήκη, γίνεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την πρώτη ανάβαση στο βουνό των θέων. 

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΙΑΜΟΥ
Ως προς την έκθεση της Αγγελικής Σιάμου, που ολοκληρώνεται στις 29 Ιουλίου 2013, πρόκειται για μια εικαστική έκθεση με πίνακες εξαιρετικά πρωτότυπων έργων τα οποία έχουν εκτεθεί και στο εξωτερικό και έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από ονομαστούς ξένους και Έλληνες κριτικούς τέχνης.
Η έκθεση της Αγγελικής Σιάμου ξεκίνησε το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 και μέχρι σήμερα την έχουν επισκεφθεί αρκετοί κάτοικοι του δήμου Δίου-Ολύμπου, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες καθώς επίσης και μαθήτριες – μαθητές σχολείων της περιοχής.
ΤΑ ΕΡΓΑ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥFUTURE LIBRARY
Μάλιστα, στο πλαίσιο του προγράμματος Future Library που υλοποιεί η δημοτική βιβλιοθήκη Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, δηλαδή μια ημέρα πριν από τα επίσημα εγκαίνια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μαθητών σχολείων του Λιτοχώρου και ευρύτερα του νομού.
Τα παιδιά θαύμασαν τους πίνακες και τα χρώματα, φωτογράφισαν λεπτομέρειες των έργων και συζήτησαν με τους αρμόδιους εκπαιδευτές του προγράμματος για τη σημασία των χρωμάτων στη δημιουργία εικαστικών έργων τέχνης.
ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Την επόμενη μέρα, Σάββατο 29 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης της Αγγελικής Σιάμου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της αντιδημάρχου πολιτισμού του δήμου Δίου-Ολύμπου, Σοφίας Ζουρζούρα, η οποία, μεταξύ των άλλων που είπε, τόνισε ότι «στους πίνακες της Αγγελικής Σιάμου παρουσιάζεται το «φως του Ολύμπου» σε όλες τις εποχές του χρόνου περνώντας μέσα από την ελληνική μυθολογία στη σύγχρονη εποχή».
Επίσης, η κ. Ζουρζούρα παρουσίασε τη διαδρομή της καλλιτέχνιδος στον χώρο των εικαστικών, από το 1982 μέχρι και σήμερα.
Στη συνέχεια, η κριτικός τέχνης, Βάσυ Κουϊμτζή αλλά και ο συγγραφέαςΠαντελής Γιαννουλάκης μίλησαν για τα έργα της Αγγελικής Σιάμου, την τεχνική της και την πορεία της στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.
Τέλος, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, εγκαινίασε την έκθεση.
ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Στην τελετή των εγκαινίων, εκτός από τους προαναφερθέντες, παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, η αντιδήμαρχος Σοφία Νούλα, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λάππας, οι τ. δήμαρχοι Λιτοχώρου κύριοιΝτάβανος και Κατσαμάκας, δημοτικοί υπάλληλοι, αρκετοί δημότες αλλά και επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου