Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Σπάει όλα τα κοντέρ ο εισερχόμενος τουρισμός


Picture 0 for Σπάει όλα τα κοντέρ ο εισερχόμενος τουρισμός
Ακόμα και οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις αποδεικνύονται συντηρητικές, αναφορικά με τον αριθμό των ξένων τουριστών που αναμένονται στη χώρα μας, φέτος, το καλοκαίρι.
 
Στους περισσότερους, δημοφιλέστερους, προορισμούς, η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων υπολογίζεται ότι αγγίζει πλέον το 100%. Ειδικά σε αυτούς που δουλεύουν αποκλειστικά με εισερχόμενο τουρισμό. 
 
 
Προβληματική, σε σχέση με πέρυσι, εμφανίζεται η εικόνα μόνο σε προορισμούς που υποδέχονται κυρίως Έλληνες τουρίστες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Εύβοιας, όπου και πάλι όμως τα καταλύματα εμφανίζουν καλή πληρότητα.
 
Όλοι οι υπόλοιποι είναι από τώρα φουλ κι αναμένεται ότι θα πάνε έτσι σχεδόν όλο το... φθινόπωρο. 
 
Το γεγονός ότι η Τουρκία έπεσε στη δίνη μιας εσωτερικής πολιτικής κρίσης, ενώ η αραβική άνοιξη ξεθώριασε (με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της Αιγύπτου), προκάλεσε νέα τουριστικά κύματα στην Ελλάδα, η οποία ζει από τουριστικής απόψεως ένα μοναδικό καλοκαίρι.
 
Οι 17 εκατ. ξένοι τουρίστες που αναμένονταν για φέτος, τελικώς, θα είναι πολύ περισσότεροι στο τέλος της σεζόν. Με αυτή την εκτίμηση συμφωνούν πλέον όλοι οι έχοντες άμεση ή έμμεση σχέση με την ελληνική τουριστική βιομηχανία, η οποία, πέραν όλων των άλλων, είναι και εντάσεως εργασίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου