Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ : Στο ίδιο έργο θεατές



Για άλλη μια χρονιά η κυβέρνηση ταλαιπωρεί και αφήνει εκατοντάδες μαθητές εκτός Σχολείου.
Για άλλη μια χρονιά δεν υπογράφηκε έγκαιρα η απόφαση που ρυθμίζει την αναδρομικότητα των συμβάσεων με τα ΚΤΕΛ που αφορά στη μεταφορά των μαθητών από τα χωριά τους στα σχολεία.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα σχολεία Γυμνάσιο και Λύκειο Λεπτοκαρυάς, ΕΠΑΛ Αιγινίου και 1ο, 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης. Πάνω από 150 μαθητές που φοιτούν σε αυτά είτε συνωστίζονται σε λεωφορεία της γραμμής και...

αναζητούν πρόχειρες λύσεις είτε παραμένουν στα σπίτια τους.
Οι υπεύθυνοι κυβερνητικοί παράγοντες (Υπουργοί Παιδείας και Οικονομικών) ισχυρίζονται ότι τα αναγκαία κονδύλια έχουν εξασφαλιστεί έγκαιρα από το καλοκαίρι. Κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς διαβεβαίωναν από την τηλεόραση ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. Δικαιούται λοιπόν να υποθέσει κανείς είτε ότι παραπλανούσαν τους γονείς είτε η υπογραφή τους είναι τόσο πολύτιμη που δεν διατίθεται κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Το Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας λαμβάνοντας υπ’ όψη την περσινή παρόμοια κατάσταση και την έγκαιρη όχληση από τις τοπικές υπηρεσίες για έγκαιρη επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων, καταγγέλλει το Υπουργείο παιδείας για σκόπιμη ολιγωρία.
Απαιτεί να αρθούν άμεσα, τα οποιασδήποτε μορφής εμπόδια ώστε οι μαθητές να φοιτούν κανονικά και να επιστρέφουν έγκαιρα στο σπίτι τους.
 
Ο Πρόεδρος
Αντωνίου Χρήστος

Ο Γενικός Γραμματέα
Βαρδακώστας Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου