Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Δήμος Θεσσαλονίκης : Δωρεάν κολατσιό για 1.153 μαθητές...

 
Κολατσιό σε εκατοντάδες μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες σίτισης των παιδιών τους, σχεδιάζει να παρέχει και φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Το ...
πρόγραμμα της σίτισης για το σχολικό έτος 2014-2015 αφορά συνολικά 1.153 μαθητές που υποσιτίζονται και αδυνατούν να αγοράσουν έστω και το ελάχιστο από το κυλικείο του σχολείου.
Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να προχωρήσει στη διενέργεια δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού, προκειμένου να συνεχιστεί για τρίτη χρονιά η παροχή δεκατιανού σε μαθητές.
Το προσεχές διάστημα, στελέχη της διεύθυνσης εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται να έρθουν σε επικοινωνία με τους διευθυντές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, ώστε να εντοπιστούν επακριβώς οι ανάγκες.
Από την περσινή καταγραφή είχε προκύψει πως πάνω από 1.400 μαθητές είχαν ανάγκη το δεκατιανό. Το όλο πρόγραμμα θα εξελιχτεί με μεγάλη διακριτικότητα, καθώς πρωτεύον στόχος των εμπλεκομένων είναι να προστατευτούν τα παιδιά.
Το δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή του το θέμα αυτό, αλλά και την προγραμματική σύμβαση για τη διασφάλιση της σίτισης των αστέγων μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας- Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης.   
Η προγραμματική σύμβαση θα έχει διάρκεια από την υπογραφή της έως τις 31/12/2015 και οι υπηρεσίες που θα παρέχονται από το δήμο θα είναι η προμήθεια και διανομή μαγειρεμένου φαγητού σε αστέγους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου