Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Oμίλια του μητροπολίτη κ. Γεωργίου στην Εκάβη Κτερίνης


 Εκδήλωση με θέμα την οικογένεια πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης "Εκάβη" το απόγευμα τις 24ης Σεπτεμβρίου. Την οργάνωση της εκδήλωσης
ανέλαβε ο ιεραποστολικός σύλλογος "Κυριακή". Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης και Πλαταμώνος  κ. Γεώργιος. Στην αρχή της ομιλίας του εξήρε  το μεγάλο έργο του συλλόγου "Κυριακή" στην μετάδοση του Θείου Λόγου .  Εν συνεχεία κατά την  παρουσίαση της εισήγησής του αναφέρθηκε σε παραδείγματα οικογενειών Αγίων όπως αυτές παρουσιάζονται από την υμνογραφία της εκκλησίας μας. 


Επιπλέον απευθυνόμενος στο παραβρισκόμενο κοινό τόνισε ότι η αγιοσύνη δεν είναι συνυφασμένη μόνο με την ασκητική ζωή των μοναχών. Η κοινωνία μέσα από την καθημερινή και την εγκόσμια ζωή έχει "γεννήσει" αγίους. 
Στην αντιφώνηση του ο πρόεδρος του συλλόγου "Κυριακή" κ. Αβραάμ Σαλασίδης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσίαση του. 


Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία και η ορχήστρα του μουσικού σχολείου Κατερίνης με τραγούδια από τον οικογενειακό βίο και τις διάφορες φάσεις της κοινωνικής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου