Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων έλαβε μέρος ως εισηγητής στο 15ο Πανελλήνιο Λειτουργικό Συμπόσιο, στο οποίο συμμετείχαν 200 εκπρόσωποι Ιερών Μητροπόλεων από ολόκληρη την Ελλάδα.
Το Συμπόσιο διοργανώθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Καρέα.
Ο Μητροπολίτης μας, ως Καθηγητής της Λειτουργικής, εισηγήθηκε θέμα της ειδικότητάς του. Της εισηγήσεως ακολούθησε εκτενής συζήτηση. Στα πλαίσια του Συνεδρίου, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος συναντήθηκε με Μητροπολίτες της ευρύτερης περιοχής, συνεργάστηκε με μέλη των Συνοδικών Επιτροπών και επικοινώνησε με πολλούς κληρικούς, μέλη του Συμποσίου, πολλοί από τους οποίους χρημάτισαν φοιτητές του στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκει ως Τακτικός Καθηγητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου