Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τρεις παραιτήσεις στο Μαξίμου δείχνουν πρόωρες εκλογές


Με ποιο σκεπτικό παραιτήθηκαν οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά

Το κλίμα παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου και τις φήμες για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες από το άνοιγμα της δημοσκοπικής ψαλίδας και τις πιέσεις της τρόικας για παρεμβάσεις και μέτρα που θεωρείται πολύ δύσκολο να περάσουν από την παρούσα Βουλή (ασφαλιστικό και εργασιακά) ενισχύουν οι τρεις παραιτήσεις που υποβλήθηκαν σήμερα από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παραιτήσεις δεν είχαν να κάνουν με διαφωνίες εντός του Μεγάρου Μαξίμου. Πρόκειται για τους Ιωάννη Παναγιωτόπουλο, Ανδρέα Κατσανιώτη (Γενικοί Γραμματείς Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ) και Δημήτρη Βαρτζόπουλο, Γενικό Γραμματέα Συντονισμού.

Και οι τρεις συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν κατά το παρελθόν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να κατέβουν ως υποψήφιοι βουλευτές σε περιφέρειες της Πελοποννήσου για τους δύο πρώτους και Θεσσαλονίκης για τον τρίτο.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι Γενικοί Γραμματείς καλούνται να έχουν παραιτηθεί σε περίπτωση υποψηφιότητας στις εκλογές ένα 18μηνο πριν τη λήξη της τετραετίας, δηλαδή τον Ιούνιο του 2016. Το γεγονός ότι στην περίπτωσή τους δεν έχει φτάσει το 18μηνο πριν τη λήξη της θητείας τους και η ανυπαρξία διαφωνιών που να τους οδήγησαν στις παραιτήσεις δείχνουν ότι οι άνθρωποι από το στενό πυρήνα του Μαξίμου, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τους πολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, θέλουν να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για πρόωρες εκλογές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου